torstai 1. lokakuuta 2020

Kirjanmerkki käsityökirjojen väliin

Myös tämä kirjanmerkki on odotellut jonossani pitkään, mutta Kesäyön hullutus innosti aloittamaan senkin. 


Malli on vuoden 2012 Jane Austen Knits lehdestä, jossa on Jane Austenin kirjoista inspiroituneita neulemalleja. Kirjanmerkki on kokonaan pitsineuletta ja ohjeen mukaan siihen olisi voinut lisätä myös helmiä, mutta minä jätin ne tällä kertaa pois. Kirjanmerkki kiinnitetään kirjan kannen päälle napilla. Ei ehkä kaikkein käytännöllisin kirjanmerkkimalli, sillä se ei sovi eri kokoisille kirjoille kovin hyvin ja sen lisäksi merkin siirtäminen on hieman vaivaloista. Minä ajattelin sen toimivan hyvin käytössä olevan ohjeen merkitsemiseen käsityökirjoista. Silloin sitä ei tarvitse kovin usein siirtää. Siispä mitoitin kirjanmerkin sopimaan muutamiin käsityökirjoihini, joista on suunnitelmissa tehdä useampi malli.


Kokeilin kirjanmerkkiä merkitsemään keskeneräisten sukkien ohjetta Cookie A:n Suloisimmat sukat -kirjasta, vaikka merkki onkin sille kirjalle liian iso. Merkki toimi ihan hyvin siinäkin vaikka ei se yhtä kauniilta näytä kuin tuossa kuvissa olevassa Tiina Kuun Tuhansien villasukkien maa -kirjassa, johon se on sopivan kokoinen. Laitoin muuten merkin merkitsemään lempimalliani tuossa Tiina Kuun kirjassa. Mallin nimi on Varjoa ja valoa. Ehkä neulon nuo sukat noista kuvausrekvisiittana olleista Tukuwool Sock vyyhdeistä.

Mariannen romanttinen kirjanmerkki:


Ohje: Marianne's Romantic Bookmark by Carolyn Joan, Jane Asuten Knits Summer 2012 -lehdestä
Tekniikka: Neulominen
Puikot: 3 mm
Lanka: DROPS Lace puuteripinkki 7 g
Tekoaika: 15.6.-23.9.2020

2 kommenttia:

  1. No huh huh miten kaunista! Tämähän on ihan silkkaa taidetta. Vetää sanattomaksi. Itse en nykyään enää neulo enkä virkkaa, koska hartiat on työn vuoksi jumissa muutenkin, mutta tätä blogiasi ja kättesi töitä on ilo katsella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erikoiset Asiantuntijat kauniista sanoistasi! Ikävää ettei sinulta enää neulominen ja virkkaaminen onnistu.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.