lauantai 31. lokakuuta 2020

Laminaria-huivi

 Nautin yleensä todella paljon pitsihuivien neulomisesta. Niiden neulominen on mielenkiintoista, kun kaikki kerrokset eivät yleensä ole samanlaisia. Uusille pitsihuiveille ei oikein ole tarvetta, mutta silti aloitin kesällä myös Laminaria pitsihuivin neulomisen ihan vain siksi, että sen neulominen olisi hauskaa ja varastossani sattui olemaan siihen sopivaa lankaa.

Lanka oli liukuvärjättyä Scheepjes Whirliä. Tämä oli niin minun väristäni, että oli pakko ostaa sitä jotain huivia varten, vaikka tosiaan en uusia huiveja tarvitse ja langassakin oli 40 % akryyliä, jota yleensä yritän välttää. Ajattelin kuitenkin, että tällainen puuvilla-akryyli sekoite voisi olla kivaa kesällä pidettävään huiviin. Kuten kuvista näkyy, ei ehtinyt tämä huivi tälle kesälle, että olisin voinut kokeilla toimiiko se, mutta tulee se kesä ensi vuonnakin.

Tässä huivissa ei ihan toteutunut se, että jokainen kerros olisi erilainen ihan alussa. Alussa nimittäin tehtiin kivaa tähtineuletta, joka kuitenkin oli jokaisella oikean puolen kerroksella samanlaista. Seuraavaksi tullut kukkamallikerta oli jo vähän mielenkiintoisempi. Ja reunapitsissä saikin sitten seurata kaaviota joka kerroksella. Ihanaa!

Tässä ohjeessa annettiin kaksi eri koko vaihtoehtoa. Minä tietenkin valitsin isomman koon. Hiukan saikin sitten loppuvaiheessa jännittää langan riittävyyttä, kun violetinsävyt langassa vähenivät uhkaavaa vauhtia. Lanka kuitenkin riitti, vaikka kovin paljon ei yli jäänytkään. Taisin jopa päästä viimeiseen sävyyn asti. Eli hyvin onnistui huivi siinä mielessä. Ja tulihan tästä ihanan iso.

Tämä olikin sitten viimeinen kesäkuussa aloittamistani Kesäyön hullutus töistä. Ideanahan tuossa hullutuksessa oli saada kaikki valmiiksi heinäkuun loppuun mennessä, mutta minulla meni lokakuuhun. Pääasia kuitenkin, että kaikki valmistuivat. Seuraavaksi täytyykin siirtyä joululahjojen tekemiseen.

Laminaria:

Ohje: Laminaria by Elizabeth Freeman, ilmainen ohje Knittystä
Tekniikka: neulominen
Puikot: 4 mm
Lanka: Scheepjes Whirl värissä Lavenderlicious (758) 219 g
Tekoaika: 16.6.-5.10.2020

8 kommenttia:

 1. Sinulta noita ihanuuksia tipahtelee puikoilta. Jotenkin tuttu nimi tuolla huivilla. Taitaa olla tulostettuna itsellänikin ohje. Tuon reunan voisin kaapata muuten omasuunnitteluhuiviin. Sellaiseen joka niskasta aloitetaan ja sileää neulotaan lisäillen silmukoita molemmissa reunoissa joka kerroksella ja reunaan sitten tuo reunus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirena! Tuo reuna on kyllä nätti ja sopisi varmasti hienosti muuten sileään huiviin.

   Poista
 2. Ihastuttava huivi! Ja miten kauniit onkaan nuo punaiset sukat tuolla aiemmin.

  VastaaPoista
 3. Tämä on kyllä todellakin siun värinen ja näköinen huivi. Aivan ihana <3

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.