perjantai 15. heinäkuuta 2011

Neulottuja liinoja -Kyjy #5 valmis!

Tämmöisiä täällä on nyt värkätty.
Piti taas neuloa kaksi liinaa, kun yhteen ei mennyt tarpeeksi lankaa, että olisi kelvannut yhdeksi Kyjy työksi. Nämä liinat olivat kyllä erinomaista neulottavaa hellepäivinä. Suosittelen!
Tekoaika: 5-12.7.2011
Ohje: Novita Kesä 2011
Lanka: Novita Virkkauslanka luonnonvalkoinen 40g/219.8m
Puikot: 2.5
Halkaisija n. 50cm
Tästä tuli kaunis. Ja pidin myös tämän aloituksesta. Yleensä liinoja aloittaessa on hankalaa saada vähiä silmukoita järjestykseen ja sukkapuikot tippuvat koko ajan. Tämä aloitettiin virkkaamalla muutama ketjusilmukka, jotka yhdistettiin renkaaksi, johon virkattiin vielä kiinteitä silmukoita. Neuleen silmukat poimittiin sitten näistä kiinteistäsilmukoista. Puikot eivät tippuneet ja aloituslankakin tuli pääteltyä samalla. Reunuskin on ihana. Ne liinat joita olen aiemmin neulonut on lopetettu virkkaamalla ketjusilmukkaketjuja silmukoiden väliin. Tässä silmukat pääteltiin ensin löysästi (minä käytin esim Aeolian huivissa käytettävää päättelyä) ja sitten virkattiin tuollaisia pylväsryhmiä. Tykkään!
Tekoaika: 11-12.7.2011
Ohje: Kauneimmat joulun käsityöt 1/2005
Lanka: Novita Virkkauslanka 7g/38.5m
Puikot: 2.5
Halkaisija n. 23cm
Tämä on taas ihan perinteisesti neulottu liina. Alussa siis puikot tippuivat ja lopussa virkattiin ketjusilmukkakaaria. Ihan kiva tästä tuli ja oli tosi nopea neuloa. Aamulla aloitin ja illalla olin jo pingottamassa.
Yhteensä näihin meni lankaa 47g /258,3m. Juuri ja juuri meni siis Kyjyn raja rikki.
   Sainpas neulottua Novitan kesä numerostakin jotain ennen uuden ilmestymistä. Syksyn Novita kolahti postilaatikkoon eilen. Sieltä löytyi monta mallia, jotka luultavasti päätyvät puikoille. Kyjy-listakin alkoi täyttyä hyvää vauhtia. Minulla onkin nyt kova vauhti päällä Kyjyn kanssa. Eilen sain taas uuden työn, Kukka-baskerin, valmiiksi ja se on nyt pingottumassa. Eli aloituksia minulla on nyt jo 9 ja valmiina peräti 3. Toivottavasti sama tahti jatkuu. Valmistuneesta baskerista on tulossa postaus heti kun se on kuivunut ja saan otettua hyvän kuvan. Eli siihen asti rentouttavia neulehetkiä!

4 kommenttia:

 1. Sait taas uuden lukijan :) Hienoja liinoja, ainakin tuon alemman voisin itsekkin tehdä.

  VastaaPoista
 2. Kauniita! Isompi on suosikkini :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaikille!
  Juli@, tervetuloa lukijakseni.

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.