keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Paluu neuleharrastukseni juurille

Tämä nalle on synttärilahja kummipojalleni. Synttärit ovat vasta tammikuun alussa, mutta koska nalle oli myös yksi kyjy-töistä, joten bloggailen tästä jo nyt. Tuskin melkein yksi vuotias kummipoikani eksyy tänne blogiani lukemaan, joten yllätyskään ei mene pilalle.
Nalle kummipojalle synttärilahjaksi.
 Nalle:
Tekoaika: 6.8-24.11.2011
Ohje: Novita käsityöt 4/95
Kenelle: kummipojalle synttärilahjaksi
Lanka: Novita 7 veljestä vaalea ruskea 60 g, sininen 30 g, vähän ruskeaa ja valkoista
Puikot: 3.5
Korkeus: n. 36 cm
Nallessa sai turvasilmät ja kuono on kirjottu ruskealla langalla, ettei pieni kummipoikani vaan saa mitään irti ja tukehdu siihen. Samasta syystä tuohon kohti missä henkselit on ommeltu eteen kiinni ei ole nappia vaikka ohjeen mukaan niin olisi pitänyt tehdä.
Uusi nalle vasemmalla, vanha oikealla.
Tämä malli on minulle tärkeä siksi, että ensimmäinen tekemäni oikea neuletyö oli tehty tämän mallin mukaan. Edellisessä ja seuraavassa kuvassa esiintyy tämä seitsemän vuotiaana tehty nalle, joten voitte vertailla kuinka paljon olen kehittynyt neuleharrastukseni aikana.
Nallet takaapäin.
On kai sitä vähän kehittynyt 15 vuodessa. Muistan vielä miten kouluun piti silloin viedä jotain, mikä liittyy omaan harrastukseen. Minä tuskailin pitkään, että mitä ihmettä vien. Sitten äiti ehdotti, että sinähän voit viedä tuon keskeneräisen nallen. Opettaja kovasti ihaili nallen alkua ja pyysi, että tuon sen sitten taas nähtäväksi, kun se on valmis. Taisin minä sitä silloinkin vielä koulussa käyttää, tarkkaan en sitä, mutta siitä lähtien olen pitänyt neulomista harrastuksenani.

Jos en ehdi mitään joulutervehdystä laittaa, niin toivotan nyt kaikille oikein hyvää joulua.

Muoks. Lisään vielä tähän, että isän, veljen, siskon ja kummipojan joululahjat ovat valmiina. Ne ovat myös KyJy-töitä, jotka kuulemma pitää raportoida viimeistään jouluaattona. Lahjoista on tulossa ajastuksella tarkemmin juttua ja kuvia jouluaatto-iltana, mutta silloin en todellakaan ole aikeissa tulla tietokoneelle raportoimaan niistä. Siis, kun olen niistä tässä yhteydessä maininnut, joten voin raportoida niistä jo nyt ja laittaa linkin tähän postaukseen. Eipä mulla muuta.

Muoks2 Tässä vielä linkki postaukseen missä on esitelty nuo viimeiset KyJy-työt.

3 kommenttia:

  1. Ihana postaus ja ihanat nallet! Mahtavaa, että vanha nalle oli sulla vielä tallessa ja ohjekin. Mulla ei oo varhaisimpia tekeleitäni enää tallessa. Itsekin olen aloitellut ala-asteikäisenä :)

    VastaaPoista
  2. susamaria, kiitos. Vanha nalle on minun aarteeni ja pysyykin varmasti sellaisena aina. Siksi se on tallessakin.

    -maria-, kiitos.

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.