lauantai 24. joulukuuta 2011

Tekemiäni joululajoja vuosimallia 2011

Nyt on aika esitellä tänä vuonna tekemäni joululahjat, koska uskon, että ne ovat nyt kaikki päätyneet omistajilleen. Samalla tulee esiteltyä viimeiset kyjyt.
Dude sukat veljelle.
Tekoaika: 6-29.8.2011
Ohje: Ulla 2/10
Kenelle: veljelleni joululahjaksi
Lanka: Novita 7 veljestä sininen 165 g
Puikot: 3.5
Koko: n. 36
Näissä sukissa ei ole tuosta Ullan ohjeesta otettu muuta kuin palmikko, muuten silmukkamäärä ja palmikon asettelu on itse päätetty. Toivottavasti kelpaavat veljelle ja ovat sopivan kokoiset.
Sukat isälle.
Tekoaika: 23.7- 11.9.2011
Ohje: Novita syksy 2010
Kenelle: isälle joululahjaksi
Lanka: Tarmo vaalean harmaa 147 g
Puikot: 3.5 ja 4
Koko: n. 42
Palmikot on neulottu isommilla puikoilla ja varret ovat lyhyemmät kuin ohjeessa. Lanka oli jotain vanhaa äidin komeroista kaivettua. Toivottavasti nämäkin kelpaavat saajalleen.
Siskolle Mario myssy.
Mario-myssy:
Tekoaika:  7.8-25.9.2011
Ohje: Ravelrysta 
Kenelle: Siskolleni
Lanka: Novita Puro aamurusko 52 g
Puikot: 5
Pikkusiskoni on vähän kranttu ja siksi hän sai valita pipoonsa mallin ja langan ja sitten hän vielä valittaa ettei hänen lahjansa ole yllätys. Siksi ostin hänelle pipon kaveriksi vielä yhden kirjan, jonka aion kyllä itsekin lukea jossain vaiheessa. Pipoon olisin tehnyt vielä jonkun kukan koristeeksi, mutta se ei kelvannut siskolle. Eli tämä on vain tämmöinen tylsä perusmyssy, vaikkakin hyvän mallinen, mitä sitä päähäni kokeilin.
Kummipojalle pusero.
Pikku pojan palmikko pusero:
Tekoaika: 30.7-26.9.2011
Ohje: Kauneimmat käsityöt 4/2011
Kenelle: kummipojalleni
Lanka: Teetee Primavera sininen 195 g
Puikot: 3 ja 3.5
Koko: 1 vuotiaalle
Kummipoikani saa ensimmäisenä joulunaan minulta lahjaksi puseron. Tämän mallin valitsin siksi, että tässä ei ollut muita ommeltavia saumoja kuin vähän kainalossa. Mutta mutta ohje ei ollut hyvä. Esimerkiksi kerros tiheys puuttui kokonaan ja se aiheutti ongelmia raglankavennusten kanssa. Ohjeen mukaan kavennuksia tehtiin tietyin väliajoin niin kauan että kappale oli tietyn pituinen. Siitä seurasi, että ensimmäisellä kerralla pääntie oli aivan liian pieni. Sovelsin raglankavennukset sitten jotenkin omasta päästä. En enää muista miten. Toivotavasti tuo on nyt siten sopiva ainakin jossain vaiheessa pojalle.

Tässä nämä tämän vuoden lahjat oli. Kyjyn ansiosta niitä oli aika paljon enemmän mitä tavallisesti ehdin neuloa. Joten jotain hyötyä oli tuosta kyjyyn osallistumisestakin. 


3 kommenttia:

  1. Kivoja lahjoja olet neulonut. Olet ollut ahkerana. Hauskaa joulun aikaa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Oikein rentouttavaa joulunpyhien aikaa:) Toivotteleepi Taigan poppoo!

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.