lauantai 24. lokakuuta 2015

String Theory -sukat

Toisena lankana Suuren Käsityölehden sukkatekstissä pääsin testaamaan Austermannin Step lankaa. Koska en itse kauheasti välittänyt langan väristä ja sisko piti siitä niin päätin neuloa siitä sukat hänelle. Siksi hän sai valita myös mallin.


String Theory:
Tekoaika: 23.9.-3.10.2015
Ohje: String Theory by Anita Grahn
Lanka: Austermann Step Irish Rainbow Color sini-oranssi (296) 77 g
Puikot: 2.5
Koko: L
Muokkaukset: Silmukoin etusauman kiinni.
Fiilis: Mielenkiintoinen tekotapa ja kaunis lopputulos
Linkki Ravelryn projektiin: String Theory


Tämä oli todella mielenkiintoinen malli neuloa, vaikka välillä neule näytti niin erikoiselta, että epäilytti tuleeko tästä sukkaa. Sukkien neulominen aloitettiin kantapäästä. Ja sitten lisättiin silmukoita neljässä kohdassa, että saatiin aikaiseksi eräänlainen nelikulmio. Tätä jatkettiin kunnes sukka oli tarpeeksi pitkä, että se ylsi jalan ympäri. Sen jälkeen kaksi pitkää sivua kiinnitettiin yhteen etusaumaksi ja sitten neulottiin vielä kärki ja muutama kerros joustinneuletta varteen. 


Vaikka sukan neulominen olikin mielenkiintoista aiheutti erikoinen rakenne myös ongelmia. Koon valitseminen oli vaikeaa ja siksi valitsin ensimmäisellä kerralla toiseksi suurimman koon, Se osoittautui kuitenkin minun tiheydelläni liian pieneksi siskoni jalkaan. Piti siis purkaa lähestulkoon valmis sukka ja aloittaa uudelleen isommilla puikoilla ja isoimmalla koolla. Lopulta tuli valmista ja nyt sukat mahtuvat juuri ja juuri siskon jalkaan. 


 Näistä tuli kyllä niin hienot, että vähän harmittaa, että lupasin antaa ne siskolle. Tämä malli on tosiaan täydellinen itsestään raidoittuville langoille. Sitä oli hauska tehdä ja raidat korostavat kauniisti erikoista rakennetta. Lisäksi nämä sukat istuvat erikoisesta rakenteestaan huolimatta jalkaan loistavasti. Ehkä minun pitää tehdä joskus toisetkin sukat tällä mallilla.

Edit 8.11.2015: Autermann Step langan arvostelu löytyy täältä.

24 kommenttia:

 1. Ihanat sukat! Pitää varmaan ottaa tuo malli itsellenikin kokeiluun. Onko tuo lanka muuten sitä kuusisäikeistä Steppiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ei ole kuusisäikeistä vaan sitä ohuempaa nelisäikeistä Steppiä.

   Poista
 2. Oi, onpas mielenkiintoinen ja kaunis kantapää. Hienosti sopii lanka malliin.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoiset sukat ja todella kauniit! Milloin ja missä nuo arvostelut julkaistaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Arvostelut julkaistaan käsittääkseni Suuressa käsityölehdessä ja sen nettisivuilla, mutta julkaisun ajankohdasta en tiedä. Ensimmäisessä sähköpostissa, jonka sieltä sain puhuttiin, että lankakohtaisia arvosteluja julkaistaisiin netissä sitä mukaan, kun arvosteluja valmistuu. Nyt kaikki arvostelut pitäisi olla jo tehty, mutta mitään tuloksia en ole vielä nähnyt missään. Jossain luvattiin tuloksia lokakuun loppuun mennessä. Kerron varmasti täällä blogissa kunhan jossain arvosteluja julkaistaan.

   Poista
 4. Erikoiset! :) Kiva nähdä muitakin kuin perusmalleja. Hienot on ja tosiaan noi raidat tekee ihan oman ilmeen.

  VastaaPoista
 5. Wau, mitkä sukat! :) Nuo poikittain neulottavat mallit sopivat kyllä todella hyvin raitalankoihin, eikä niissä haittaa yhtään, vaikka ei aloittaisi sukkia samasta väriraidasta (toisin kuin vaakaraitasukissa minua häiritsee todella paljon, jos raidoitus on "eriparia"). Hienot sukat kyllä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minuakin häiritsee raitalangoissa eripariset raidat ja se on yksi syy miksi en raitalangoista tykkää. Tässä mallissa se erilainen raidoitus ei tosiaan haittaa niin paljon.

   Poista
 6. Ui kuinka ihanat! Näissä on mielenkiintoa riittämiin. Olet kyllä taitava!

  VastaaPoista
 7. Vähään aikaan en oo nähnyt näin eksottisia sukkia :D Aika ovelat!

  VastaaPoista
 8. Onpa hauskan näköiset sukat! Täytyy sanoa, että nämä sinun sukkasi näyttävät vielä kauniimmilta, kuin ohjeen kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy kyllä minunkin sanoa, etten minäkään ohjeen kuvista innostunut. Ravelryssa monen muun kuvat tästä mallista näyttävät paljon kivemmilta.

   Poista
 9. Hienot. Jännä tuo kantapää. Sisko saa hyvät sukat.

  VastaaPoista
 10. Tosi hauskat sukat :) Mullakin on vähän sama ongelma, etten onnistu oikean koon valinnassa. Näissä pitäis varmaan viitsiä tehdä se mallitilkku... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mallitilkku olisi tosiaan kannattanut, mutta kun en minä sukkia varten jaksa.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.