lauantai 17. lokakuuta 2015

Testausta

Syyskuun alussa Suuri Käsityölehti etsi innokkaita sukan neulojia testaamaan sukkalankoja. Hetken asiaa mietittyäni päätin hakea testaajaksi. Ja minut valittiin mukaan. Muutama päivä sen jälkeen, kun sain tiedon, että pääsin testaajaksi, postista tuli lankapaketti ja heti sinä iltana pistin ensimmäiset sukat puikoille.


 Testausta:
Tekoaika: 16.-22.9.2015
Ohje: Omasta päästä, kantapää Cat's Sweet Tomato Heel by Cat Bordhi
 Lanka: Regia Design Line by Arne & Carlos Moon night (3656) 81 g
Puikot: 2.25
Koko: 39
Fiilis: Yllättävän hyvän näköiset sukat. 
Linkki Ravelryn projektiin: Testing


Ensimmäisenä pääsin testaamaan Regian Arne ja Carlos sukkalankaa. En yleensä välitä kauheasti itsestään kuviota tekevistä langoista. Mieluummin teen kaikki kuviot itse. Siksi olisin varmasti ohittanut tämän langan, jos en olisi sitä saanut testattavaksi. Päädyin tekemään ihan perussukkaa, mutta lisätäkseni mielenkiintoa päätin viimeinkin kokeilla Cat Bordhin kehittämää tomaatti-kantapäätä. Kantapään ohje on video muodossa ja se ei oikein minua viehättänyt. Pidän enemmän tekstimuodossa olevista ohjeista. Luen nopeammin kuin katson 15 minuuttia pitkän videon. Onneksi kantapää oli kuitenkin helppo ja se jäi mieleen ensimmäisellä katselu kerralla. Ja siitä tuli yllättävän hyvä. Näköjään tomaattikantapää istuu jalkaani paremmin kuin esimerkiksi tiimalasikantapää, mutta ei se silti ranskalaista kantapäätä voita.


En tässä nyt lähde sen tarkemmin kertomaan mitä mieltä langasta olen (saatte lukea sen sitten siitä arvostelusta), mutta sen verran sanon, että tästä langasta tulevat kuviot näyttävät yllättävän kivalta. Raidatkin sain kohdistettua ilman suuria ongelmia. Ei tämä kokemus silti saanut minua muuttamaan mielipidettäni itsestään raidoittuvista langoista eli edelleen teen mieluummin kuviot itse.


Edit 8.11.2015: Regia Arne & Carlos langan arvostelu löytyy täältä.

15 kommenttia:

 1. Onpas ihanan väriset sukat! Ja tosi kirjoneulemainen väritys tässä langassa. Mielenkiintoinen tuo kantapää myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä langasta neulottu pinta näyttää tosiaan yllättävän paljon kirjoneuleelta.

   Poista
 2. Onpas ihanan väriset sukat! Ja tosi kirjoneulemainen väritys tässä langassa. Mielenkiintoinen tuo kantapää myös :)

  VastaaPoista
 3. Tykkään raidoituksesta, vaikka olenkin kanssani samoilla linjoilla että parhaat raidat tulee kun tekee ihan itse. Kantapää on kyllä tyylikäs. Sopii työhön tosi nätisti. Täytyykin sitten käydä lukemassa nuo arvostelutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lanka sopii varmaan hyvin sellaisille jotka eivät kirjoneuletta vielä osaa tai eivät uskalla kokeilla. Mutta jos kirjoneuletta osaa niin silloin kyllä kannattaa sitä käyttää, niin saa juuri sellaisia kuvioita kuin haluaa.

   Poista
 4. Tosi kiva kantapää! Käy itseraidouttuvalle langalla hyvin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noin minäkin ajattelin, kun tätä kokeilin.

   Poista
 5. Minäkin osallistuin sukkalankojen testaajaksi, tuota lankaa ei kuitenkaan osunut minun kohdalleni.

  Kivat sukat! Paljolti perussukkaa itsekin neuloin noista testilangoista.

  https://villasukkatehdas.wordpress.com/2015/10/09/suuri-kasityo-lehden-sukkalankatesti/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla toisestakin testaajasta. Kävin kurkkaamassa mitä lankoja sinä sait ja olen vähän kade, kun sait tuota nokkoslankaa. Minä olen jo pitempään haaveillut sen kokeilemisesta, mutta en ole vielä saanut hankittua sitä. Mielenkiinnolla odotan testituloksia, että pääsen lukemaan toistenkin mielipiteitä näistä langoista.

   Poista
 6. Ihanan väriset sukat ja tuo kuviokin näyttää yllättävän hyvältä langan omaksi kuvioinniksi. Itse hain mukaan tuohon sukkalankojen testausryhmään, mutten valitettavasti päässyt. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmi, ettet päässyt testaajaksi. Hakijoita oli paljon ja ainakin minä hämmästyin, kun pääsin mukaan.

   Poista
 7. Kappas, just ohitin Arnella ja Carloksella kantapään. Olisinpa ehtinyt tänne nappaamaan idean, on uusi tuttavuus minulle tuo tomaatti. Arne ja Carlos on kyllä ehdottomasti paras noista itseraidoittuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, etten ehtinyt kirjoittamaan tätä postausta aikaisemmin. Toivottavasti pääset kokeilemaan tätä kantapäätä joissain muissa sukissa.

   Poista
 8. Kivat kuviot langassa ja jännä kantapää. Muuten en minäkään pidä hirveästi raidoittuvista langoista. Itse on kivempi tehdä kuvioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse kuvioita tekemällä saa kyllä juuri sellaista, kun haluaa.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.