tiistai 6. joulukuuta 2016

Heijastimia

Koko tämän syksyn minun on tehnyt mieli tehdä heijastimia. Ensimmäisen sysäyksen siihen sain, kun Strömsössä tehtiin kivan näköisiä heijastimia ja sitten Oulun kädentaito messuilta tarttui mukaan lisää ideoita. Sieltä ostin myös palan heijastinkangasta. Erehdyin myös hakemaan lisää ideoita Pinterestistä. Lopulta ideoita alkoi olla enemmän kuin aikaa toteuttaa niitä. Tällaisia heijastimia olen kuitenkin tähän mennessä saanut tehtyä, itselle ja lahjaksi.


 Heijastimet:

Tehty aikavälillä: 20.11.-6.12.2016
Materiaalit: Huopaa, heijastinkangasta ja -nauhaa, Novita Cannes kanerva 62 g
Virkkuukoukku: 4.5 mm
Fiilis: Näistä tuli yllättävän hienoja!


Ensimmäinen kokeilu oli hiukan epäonnistunut. Tuo pohjana oleva huopa on vähän liian heppoisen tuntuista ja siksi tämä ei tunnu kovin kestävältä. Tässä on yksinkertaisesti ommeltu heijastinkangasta huovan päälle ja huopa on yhdistetty ympyräksi kuminauhan avulla.

***


Seuraaviin ranneheijastimiin sain idean Pinterestistä. Ikävä kyllä blogi, josta tuo Pinterestin kuva on, oli jo poistettu, mutta kuvasta katsoen sain tehtyä samanlaisen. Lankana käytin Novitan Cannesia, ja kiinnitys tapahtuu tarranauhalla. Tässä vähän ohjeen tynkää, jos joku haluaa tehdä samanlaisen:

 

Virkattu rannenauhaheijastin:

Virkkaa ketjusilmukoita neljällä jaollinen määrä + 1 ketjusilmukka niin, että se on muutaman sentin pitempi kuin ranteenympärysmitta takin päältä (minulla noin 33 cm) . Virkkaa kiinteitä silmukoita edestakaisin kunnes kappaleen korkeus on noin 3.5 cm. Käännä ja virkkaa viuhkakerros:
Viuhkakerros: 1 kjs,* jätä yksi silmukka väliin, 6 pylvästä seuraavaan silmukkaan, jätä 1 silmukka väliin, 1 ks seuraavaan silmukkaan. * Toista *-* kerroksen loppuun asti.
Virkkaa myös toiselle pitkälle sivulle samanlainen viuhkakerros.


Leikkaa heijastinkankaasta sopivan kokoinen pala ja ompele virkatun kappaleen päälle. Ompele päihin pala tarranauhaa niin, että toinen pala on heijastinkankaan päällä ja toinen toisessa päässä nurjalla puolella.

***

Myös tähän seuraavaan heijastimeen löysin idean Pinterestistä, jota kautta päädyin memmu blogiin. Tämänkin heijastimen tein kuvan pohjalta ja lankana käytin samaa Cannesia, kuin noihin rannenauhoihin. Tässä ohje kukkaheijastimeen:

Virkattu kukkaheijastin:

Muodosta langasta lankalenkki ja virkkaa 6 ks lenkkiin. Aloita jokainen kerros 1 ketjusilmukalla ja lopeta jokainen kerros tekemällä piilosilmukka 1. ketjusilmukkaan.
1 krs: 2 ks joka silmukkaan = 12 silmukkaa
2 krs: *1 ks, 2 ks samaaan silmukkaan*. Toista *-* kerroksen loppuun = 18 silmukkaa
3 krs: *2 ks samaan silmukkaan, 2 ks*. Toista *-* kerroksen loppuun = 24 silmukkaa
4 krs: *2 ks, 2 ks samaan silmukkaan, 1 ks*.Toista *-* kerroksen loppuun, mutta virkkaa viimeiseen silmukkaan 2 ks = 31 silmukkaa.
Jos käytät ohuempaa lankaa joudut ehkä tekemään enemmän kerroksia niin, että joka kerroksella lisäysten välisten silmukoiden lukumäärä kasvaa yhdellä Pyri siihen, että viimeisen kerroksen jälkeen silmukoiden lukumäärä + alun piilosilmukka on neljällä jaollinen. Vaihtelemalla lisäyskohtaa estät sen, että ympyrästä ei tule kulmikas.
Virkkaa uloimmaksi kerrokseksi samanlainen viuhkakerros kuin rannenauhaheijastimessa.
Ompele kummallekin puolelle ympyrän muotoinen pala heijastinkangasta, Kiinnitä kiinnitysnaru, johon voit pujottaa muutaman helmen koristeeksi.

***


Kaikista eniten tykästyin tähän tuohitähti heijastimeen, jonka taitteluohjeen löysin Aadan blogista. Kolme senttiä leveä heijastinnauha oli ohuinta, jota tähän hätään löysin. Se tuntui kuitenkin yksistään liian leveältä, joten puolitin sen leikkaamalla. Ohjetta jouduin jonkin aikaa tuijottamaan, mutta kokeilemalla sain tähden viimein onnistumaan. Näistä tulikin suosikkini kaikista näistä tekemistäni heijastimista.

14 kommenttia:

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.