keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Joululahjat 2016: Nuken mekko

Kummipoikani nukke tarvitsi kuulemma vaaleanpunaista mekkoa. Toki tämä kummitäti innolla virkkasi sellaisen.


Ohjeen sain kummipoikani perheeltä. Pienen salapoliisi työn seurauksena luulen sen olevan Hauskat nukenvaatteet -nimisestä kirjasta. Harmi vain, ettei se ollut kovin hyvä ohje. Ensinnäkin tarvittavasta langasta oli annettu vain nimi eikä ollenkaan merkkiä. Ravelrysta etsiessäni löysin kolme sen nimistä lankaa. Onneksi kaksi niistä oli lähes identtisiä ja myös ohjeessa annettu virkkuukoukun koko vihjasi langan olevan jompi kumpi niistä. Päädyin itse kumminkin käyttämään hiukan paksumpaa lankaa. Tummempi lanka löytyi omista varastoistani ja siihen sopiva vaaleampi kaveri äidin varastosta.


Seuraava ongelma oli koon kanssa, Ohjeesta ei löytynyt minkäänlaisia mittoja, eikä edes tiheyttä. Siispä piti selvittää ensin kummipojan nuken mittoja, jonka jälkeen etsin käsiini yhden minun vanhan nuken, joka oli suurin piirtein samankokoinen. Koko ajan virkatessa kokeilin mekkoa nuken päälle, että siitä tulisi oikean kokoinen.

Sen lisäksi, että mittojen kanssa oli ongelmia, jouduin muokkaamaan ohjetta. Ohjeen mukaan tekemällä en saanut yläosan ja helman sauman muodosta samanlaista kuin kuvassa. Lopulta tein sen ihan oman pääni mukaan. Siinä vaiheessa, kun ompelin yläosaa ja helmaa yhteen, vähän jännittin miten ne sopivat, mutta siinä vaiheessa ongelmia ei enää tullut. Ne sopivat yhteen täydellisesti.


Mekosta tuli lopulta yllättävän hyvän näköinen ottaen huomioon sen kuinka paljon jouduin ohjeen kanssa säätämään. En tiedä johtuivatko ongelmani väärästä tiheydestä vai huonosta ohjeesta, mutta ihan aloittelijoille en ainakaan voi tuota ohjetta suositella.

Nuken mekko:

Tekoaika: 14.11.-3.12.2016
Ohje: Puhvihihainen balettipuku kirjasta Hauskat nukenvaatteet 
Lanka: Marks & Kattens Sommargarn vaaleanpunainen (556) 68 g
ja Hjertegarn Bommix Bamboo roosa (4951)  40 g
Virkkuukoukku: 3.5 mm
Kenelle: Joululahjaksi kummipojalleni (ja hänen nukelleen)
Fiilis: Yllättävän hieno mekko kaikista ongelmista huolimatta.
Linkki Ravelryn projektiin: Doll's Balett Dress

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.