torstai 29. joulukuuta 2016

Joululahjat 2016: Octopus Mittens

Siskolle olen joskus vuosia sitten neulonut 7 veljeksestä samantyyliset läppälapaset kuin neuloin itselleni nyt tänä syksynä. Ne ovat kuitenkin alkaneet nyt hajota ja sisko tilasi uudet. Lapasmalleja katsellessamme sisko ihastui näihin mustekalalapasiin. Ensin sanoin hänelle, etten niistä osaa tehdä läppälapasia, mutta sitten törmäsin noihin Xylitol lapasiin. Samaa ideaa soveltaen muokkasin siis noista mustekalalapasista läppälapaset.


Siskolle oli tarkat kriteerit väreille, jotka valittiin jälleen Nintendon Splatoon pelin perusteella. Cascaden Heritagesta löytyi siskon toivomat sävyt. Heritage on ohjeen lankaa ohuempaa, mutta päättelin silmukkamäärien perusteella saavani sillä sopivat lapaset ja melkein olin oikeassa.


Nämä lapaset olivat mukavan haastavat neuloa. Pitkiä langanjuoksuja oli paljon, mutta kokeilin samalla uutta tapaa sitoa pitkiä langanjuoksuja. Vaikuttaa ihan pätevältä tavalta.


Ongelmia aiheutti eniten se, että ohjeen kaavio loppui liian aikaisin. Tiedän, että siskoni kädet ovat hiukan minun käsiäni isommat, mutta ohjeen kaaviolla lapasista olisi tullut minullekin liian lyhyet. Lopulta suunnittelin kuvion jatkumaan pitemmälle. Aika hyvin onnistuin.Octopus Mittens:

Tekoaika: 16.11.-18.12.2016
Ohje: Octopus Mittens by Emily Peters
Lanka: Cascade Yarns Heritage pumpkin (5646) 47 g ja dahlia (5685) 44 g
Puikot: 2.5 mm
Kenelle: siskolle joululahjaksi
Muokkaukset: Muokkasin lapasista läppälapaset samaan tapaan kuin neuloin itselleni Xylitol Mittensit. Neuloin lapasosasta pitemmän.
Fiilis: Siistit lapaset!


Kaveriksi lapasille askartelin vielä huovasta ja heijastavasta kankaasta.Splatoon pelistä tutun mustekala hahmon. Kaavan hahmoon löysin Pinterestistä. Itse olen aika tyytyväinen siitä kuinka hyvin onnistuin. Ja siskokin tykkäsi.

6 kommenttia:

 1. Tosi ihanat lapaset ja heijastin! :)

  VastaaPoista
 2. Vitsi miten kauniit ja hauskat lapaset! :D Ja mainio heijastin.

  VastaaPoista
 3. Huh, kuinka hienot! Eipä ole koskaan tullut mieleen, että valmiista lapasmalleista voisi soveltaa läppälapaset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin keksin vasta tänä syksynä, että kirjoneulelapasistakin voi muokata suhteellisen helposti läppälapaset, ihan niin kuin muistakin lapasista.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.