lauantai 12. toukokuuta 2012

Sylvi

Onpas aika taas kulunut nopeasti. Edellisestä postauksesta on jo melkein kuukausi. Syynä blogihiljaisuuten on ollut gradu, jota yritin saada valmiiksi ennen ensi viikolla alkavaa työharjoittelua. En onnistunut. Toisekseen mitään valmista ei ole syntynyt. Mutta nyt on Sylvi valmis.
Sylvi takaa.
Tekoaika: 16.4-11.5.2012
Kenelle: minulle
Lanka: Cascade Yarns Eco+ Crushed Berry 701 g
Puikot: 6.5
Koko: S
Fiilis: Oli siinä tekemistä, mutta lopputulos on ihana.

Olen haaveillut Sylvistä siitä lähtien, kun sen ensimmäisen kerran näin. Minulle ei vaan ole Paypal tiliä, joten ei ole ollut mahdollisuutta ostaa ohjetta. Sitten viime vuonna osallistuin KyJyyn ja neuloin siinä mm. pari huivia. Sunflower palkitsi kauneimmat huivit neuloneet ohjeilla Ravelrysta tai Twististä. Minä olin toinen voittajista ja valitisin palkinnoksi Sylvin ohjeen. Eli kiitos Sunflower yhden haaveeni toteuttamisesta. Sen jälkeen, kun ohje oli saatu piti seuraavaksi etsiä juuri se oikea lanka, sillä minun Sylvistäni pitäisi tulla täydellinen. Lopulta päädyin Cascaden Eco+:aan.


Seuraava ongelma oli, millä puikoilla saisin hyvän tiheyden. Lopulta kävin ostamassa Knit Pron 6.5 irtopäät ja kaapelin. Niillä olikin mukava neuloa. Kuitenkin varsinkaan kerrostiheys tuntui heittävän ja pelkäsin, että Sylvistäni ei tulisikaan niin pitkä kuin halusin. Mutta sitten kastelin takakappaleen ja aloin  pingottaa sitä. Ja kappas takakappaletta ei tarvinnut venyttää yhtään, mutta silti se oli juuri oikean pituinen.
Sylvi edestä.
Viimeistely oli kamalin vaihe, kun kaikki kappaleet oli valmiina, kun ommella takakappaleen kukkien terälehdet kiinni. Läheltä katsottuna ne oli kauhean näköisiä, mutta kauempaa ne näytti ihan hyviltä, joten sai luvan kelvata. Ihan kiva tuosta tuli, vaikka sivusaumat vähän kiristää liikaa. Varmasti tulee käytettyä ainakin kesällä vähän viileämpinä päivinä takkina. Ainakin tarkeni eilen illalla hyvin, kun kuvasimme takkia ja tuuli aika navakasti.

Skewin aloitus.
Ohjetta muokkasin sen verran, että edessä on yksi nappi enemmän kuin ohjeessa eli viisi. Muuten tein ihan ohjeen mukaan. Etukappaleita ja hihoja oli vähän tylsä neuloa, kun ne oli vain helmineuletta, mutta takakappaleen palmikot tekivät tästä projektista hyvin mielenkiintoisen. Tykkään siis mallista tosi paljon ja voisin joskus tehdä ehkä toisenkin Sylvin. Harvinaista yleensä en jaksa tehdä samaa mallia moneen kertaan.
Nyt sitten neulotaan taas sukkia. Aamulla aloitin neulomaan Skew nimistä mallia Tico ticosta. Toivottavasti ei mene ihan kuukautta ennen kuin ehdin niistä blogata.

11 kommenttia:

 1. Aivan ihana Sylvi! Tuo selän kuvio on kyllä aivan täydellistä suunnittelutyötä! :)

  VastaaPoista
 2. Upea Sylvi ja ihanan värinenkin vielä!

  VastaaPoista
 3. Hienoa hienoa kuinka oletkaan jaksanut noin suuren työn...
  onnittelut!!

  VastaaPoista
 4. Upea!!! Ehdottomasti selkäpuolen kuvio tekee tuosta neuleesta ihanan!

  VastaaPoista
 5. Sylvi on kaunis!

  -hillanen

  VastaaPoista
 6. Aivan upea ja tuo väri on kyllä niin herkku!

  VastaaPoista
 7. Upean värinen Sylvi! Tuo takki on mulla ollut jo pitkään sellaisena haaveprojektina. Ehkä ensi syksynä rohkenen viimein ostaa ohjeen ja aloittaa.

  VastaaPoista
 8. Upea!!! Ja nopeasti olet tehnyt...

  VastaaPoista
 9. Oijoi, onpa upean värinen Sylvi!

  Sinulle on muuten tunnustus meidän blogissa: http://missaneuloimmekerran.blogspot.com/2012/05/haastava-tunnustus.html

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.