lauantai 8. syyskuuta 2012

Paluu kirjoneuleen pariin

Helmi-maaliskuussa neuloin Heijastuksia sukat. Niissä sain tarpeekseni kirjoneuleesta ja päätin, etten vähään aikaan neulo kirjoneuletta. No nyt olin taas valmis kokeilemaan sitä. Syntyi Vellamot.

Tekoaika: 1-6.9.2012
Ohje: Ulla 3/09
Kenelle: minulle
Lanka: Teetee Pallas musta 66 g ja punakirjava 40 g
Puikot: 2.5
Koko: 39
Fiilis: Tuli paremat kuin odotin.

Pallasta sain joululahjaksi äidiltäni yhden kerän mustaa ja yhden punakirjavaa. Itselleen äiti oli ostanut samaa lankaa neuloakseen kirjoneulelapaset. Päätin melko pian joulun jälkeen, että sukista tulee Vellamot, mutta langan riittävyydestä en ollut varma. Siksi piti odottaa, että äiti saisi lapasensa valmiiksi, että saisin häneltä lisää lankaa jos omat keräni eivät riitä. Musta lanka loppuikin toisen sukan kantapään jälkeen, joten onneksi äidiltä jäi sitä yli reilusti. 

Sukat on aloitettu kärjestä ja kantapä on tiimalasi kantapää. Nämä valmistui aika nopeasti eikä kirjoneuleenkaan neulominen haitannut, kun tässä mallissa ei jäänyt kovin pitkiä langanjuoksuja ja sitä ei ollut sukissa edes kovin paljon. Ja raitojen väritystä oli kiva seurata. Punasävyinen lanka näyttää tosi kivalta raidoitettuna mustan kanssa, mutta varren kirjoneuleraidassa värin vaihtuminen hiukan sotkee kirjoneuletta. Kivat sukat näistä kuitenkin tuli. Ja sukkasato tilini on nyt avattu. Nämä sukat löytyy siis myös Heinäladosta. Ja seuraavat sukat on jo puikoilla.

12 kommenttia:

 1. Kauniit sukat, minä niin aina kadehdin kaikkia, jotka osaavat tehdä noin kauniita kirjoneuleita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En minä kyllä mikään mestari noiden kirjoneuleiden kanssa ole, mutta kai sitä tekemällä oppii aina vähän paremmaksi.

   Poista
 2. Mielettömän hyvän näköiset sukat! Värit on just passeli! Ja kuviointikin näyttää silmiini upealta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikki kunnia tuosta kuviosta menee kyllä sukkien suunnittelijalle Taina Anttilalle. Itse en kyllä osaisi suunnitella noin kaunista mallia.

   Poista
 3. Kivat Vellamot! Tää malli on mukava, kun kirjoneuletta ei ole liikaa :D

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.