torstai 24. tammikuuta 2013

Tammikuun sukat

Ravelryn Kahelit KAL:it ryhmässä on meneillään Suuri sukkahaaste 2013. Joka kuukaudelle on kaksi haastetta. Tässä kuussa osallistuin haasteeseen, jossa pitää neuloa sukat, joita muut eivät ole neuloneet paljon eli jolla ei ole monta projektia Ravelryssa. Vähän aikaa jonoani tutkittuani päädyin näihin sukkiin:
Tekoaika: 13-18.1.2013
Ohje: Hanna Kaisa Hämäläisen Johanna sukat Ullasta 1/11
Kenelle: minulle
Lanka: Gjestal Maija punainen 115 g
Puikot: 3
Koko: n. 39
Fiilis: Ihanat sukat kotikäyttöön.

Johanna sukkiin ihastuin heti ohjeen ilmestyttyä hienon palmikon ja myös nimen takia. Pitäähän minun neuloa sukat joilla on sama nimi kuin minulla. Se oli kuitenkin selvää, että pituutta sukan varsiin pitää lisätä reilusti. Minä kun en tykkää ollenkaan lyhyt vartisista sukista. Neuloin siis varsiin 3 mallikertaa palmikkoa ennen kantapäätä, kun ohjeessa käskettiin neuloa vain puolitoista. Kantapään mallinkin muutin paremmin jalkaani sopivaksi ja neuloin ranskalaisen kantapään. Ennen kärkeä neuloin palmikkoa vielä 3 ja puoli mallikertaa ja se johti siihen, että kärjen kaaviota en voinut noudattaa suoraan vaan piti vähän ajatella itsekin. 
Kantalapun reunasta silmukoiden poimiminen onnistui erityisen hyvin. Ravelryssa näin joskus viime syksynä linkin videoon(kannattaa aloittaa katselu n. kohdasta 2:30), jossa esitellään yksi keino silmukoiden poimimiseen. Vasta nyt muistin kokeilla keinoa ja olen niin tyytyväinen lopputulokseen. Koskaan ennen en ole saanut yhtä siistiä kantapäätä neulottua.
Nyt on siis Tammikuun sukkahaaste selätetty. Helmikuun sukkahaasteeseenkin on jo malli päätetty ja lankaakin olen sitä varten hankkinut. Vain helmet puuttuu. Ennen helmikuun sukkahaastetta pitää kuitenkin neuloa siskolle Super Mario sukat. Ja ensi viikonloppuna minulla on luultavasti jo jotain uutta esiteltävääkin tänne.

12 kommenttia:

 1. Onpa nätit sukat! Väri on aikast kohdallaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin yllättäen huomasin pitäväni tästä väristä, vaikka viime aikoina en ole paljon punaista käyttänyt.

   Poista
 2. Kauniit sukat! Pitääpä neuloa nuo tyttärelle, ihan just tuon nimen takia:)Juu, ja kyllä sukanvarressa täytyy olla pituutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen kyllä tuota mallia. Se on aika helppo, mutta palmikko tuo sen neulomiseen mielenkiintoa.

   Poista
 3. Nätti palmikko sukissa, ja ihan paras väri! Mie vielä painin omien haastesukkieni kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja toivottavasti sinunkin sukkasi valmistuvat ennen maaliskuuta.

   Poista
 4. Hyvä valinta, nätit palmikot (:

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat sukat! Upeita töitä sinulla muutenkin!

  VastaaPoista
 6. En ollut aiemmin huomioinut näitä sukkia, mutta täähän on tosi kiva malli, ainakin näin pidennettynä! En katsonut tuota linkkiä, joten en tiedä mitä siinä neuvotaan, mutta mie itse poimin silmukat virkkuukoukulla ja langalla (eli tavallaan teen silmukat siitä langasta) ja sillä tavalla olen saanut siistejä reunoja kantalappuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin poimin ennen silmukat kantalapun reunasta tuohon tyyliin ja sain sillä ihan hyvän lopputuloksen. Ongelmana lähinnä oli, että reunimmaiset silmukat kantalapussa oli ruman löysät. Tuossa uudessa tavassa uudet silmukat poimitaan niin, että reunimmaiset silmukat kiristyvät kauniisti, joten siksi tuo uusi tapa sopii minulle paremmin.

   Poista

 7. Täytyy tulla ihan kiittämään tästä vinkkilinkistä! Nyt kantapäistä tulee siistejä. ;) kiitos tästä. Käyn täällä aina piipahtaa, teet kauniita töitä. :)

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.