sunnuntai 18. elokuuta 2013

Helmi sormikkaat

Syksy alkaa vähitellen tulla. Ainakin siitä päätellen, että aamuisin linja-autoa odotellessa alkaa käsiä jo vähän palella. Ja kaikki kädenlämmittimet ovat tietenkin hukassa. Ei siis auttanut muu kuin ottaa puikot käteen ja neuloa uudet sormikkaat.


Tekoaika: 12-18.8.2013
Ohje: Beatrice -käsineet (suunnittelija Catherine Shields), Stitch'n Bitch Sankarineulojan käsikirja
Kenelle: minulle
Lanka: Gjestal Spire sinivihreä (305) 34 g
Puikot: 2.5
Koko: Naisen M
Muokkaukset: tein ohjeesta poiketen peukalokiilan ja sormiin lisäsin ohjetta enemmän silmukoita, helmiä en pujottanut aluksi lankaan vaan lisäsin silmukoihin virkkuukoukun avulla neuleen edetessä niin kuin täällä on tehty.
Fiilis: Kauniit sormikkaat näistä tuli, mutta sormikkaiden neulominen ei kyllä ole lempi puuhaani.
Linkki Ravelryn projektiin


Tämä malli päätyi jonooni heti, kun tuon kirjan sain käsiini toissa jouluna. Lankakin valikoitui kuin itsestään, kun se ei sopinutkaan siihen projektiin, mitä varten sitä alunperin hommasin. Lankaan sopivat helmet tuli ostettua kesälomareissulla, joten nyt oli hyvä aika laittaa sormikkaat puikoille. Näiden neulominen oli ihan hauskaa aina siihen asti, että sormia piti alkaa neulomaan. Ja langanpäiden päättely vaihe se vasta inhottavaa olikin. Minulla ei ollut myöskään ihan oikea tiheys tai sitten minulla on paksut sormet, sillä jouduin muokkaamaan silmukkamääriä sormissa, ettei niistä olisi tullut liian tiukat. 


Siskonikin alkoi kinuamaan samanlaisia sormikkaita. Se ei vaan oikein innosta, koska jos itsellenikin ohjeen mukainen sormikas oli liian ahdas, niin kuinka hankala olisi muokata isompikätiselle siskolle sopivat. Varsinkin, kun siskon käsi ei ole koko ajan saatavilla sovitusta varten. Kelpaisikohan siskolle tuolla mallineuleella koristellut lapaset tai kämmekkäät?


Tämän värisiä asusteita minulla ei liiemmin ole, joten sormikkaisiin sopiva pipo ja huivi olisi seuraavaksi tekolistalla. Pipon malli onkin jo päätetty, mutta huivin malli on vielä arvoitus. Lankaa on onneksi vielä reilusti jäljellä, joten siitä nämä suunnitelmat eivät ainakaan ole kiinni. Joten lisää sinivihreitä ehkä helmillä koristeltuja neuleita on luvassa.

13 kommenttia:

 1. Kauniit sormikkaat. Minä en olekaan koskaan vielä kokeillut helmien laittamista neuloessa.

  VastaaPoista
 2. Voi että, ihanan pirtsakan väriset ja viimesen päälle nätit käsienlämmittimet, kelpaa kiskaista käteen aamuviileillä! Liityin myös lukijaksesi jokunen hetki sitten, käy toki tsekkailemassa myös minun kuulumisia Mipalsta-nimisestä blogistani. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniit sormikkaat! Ja vielä ihanan väriset :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat sormikkaat, mielenkiinnolla odotan, minkälainen huivi näiden pariksi syntyykään!

  VastaaPoista
 5. Kylläpä on somat sormikkaat ja totta, voi sitä päättelyn määrää sormikkaissa...mulla jää äinä kämmekäs vaiheeseen sattuneesta syystä.

  VastaaPoista
 6. Voi että on kauniit, jaksaispa sitä itekin neuloa sormikkaita...

  VastaaPoista
 7. Mielettömän hienot! Näyttävät istuvan kuin valettu ja nuo helmet ovat niiiiin upea yksityiskohta. Itsellä ei taitaisi kärsivällisyys riittää.

  VastaaPoista
 8. Todella upeat! Enpä ole koskaan neulonut sormikkaita... osaisinkohan?!

  VastaaPoista
 9. Todella kauniit sormikkaat! Itsekin pitäisi kokeilla ensimmäistä kertaa sormikkaat. Jotenkin oon aina onnistunut vaan välttämään sitä, koska oon aatellu, että se on aika vaikeaa. Ja pitänee myöskin itsekin kokeilla joskus helmien pujottelua. Hieman siitä lukasinkin jo näin alkuun :) Ja muuten, jätin siulle blogiini blogihaasteen, käypäs kurkkaa! :)

  VastaaPoista
 10. Kauniit! Näistä sainkin sitten idean, että voisi itsellekkin sormikkaat neuloa, ovat varmasti autoa ajaessa paljon kätsymmät kuin lapaset! :)

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.