tiistai 30. joulukuuta 2014

Joululahjat 2014 osa 2

Äidiltä kysyin joskus syksyllä millaiset sukat hän haluaisi. Toiveena oli jotkin kirjoneule sukat ja väritoiveena oli sinistä. Tällaiset sukat hän sai sitten jouluaattona paketista kaivaa.

Irlantilainen unelma:
Tekoaika: 28.10.-2.12.2014
Ohje: Irish Dream ilmainen malli DROPSin nettisivuilta
Lanka: Hjertegarn Sock 4 valkoinen (1000) 38 g ja Svarta Fåret Let's Knit with Aloe Vera sinipunainen (02) 51 g
Puikot: 2.5 ja 3
Koko: n. 39
Fiilis: Kiva malli neuloa ja lopputulos on tosi kauniit
 Linkki Ravelryn projektiin: Irish Dream 

Tämä oli tosi mukava malli neuloa. Ja yllättävän helppo, koska pitkiä langanjuoksuja ei pahemmin ollut. Silti lopputulos on näyttävä. Mielestäni tämä malli sopii hyvin myös niille, jotka eivät ole paljon kirjoneuletta vielä neuloneet. Näitä sukkia neuloessa tajusin kunnolla kuinka hauskaa kirjoneuleen neulominen voi olla.


Valmistumista hidasti hiukan kantapään kanssa säätäminen, kun päätin neuloa sen uudestaan, kun ensimmäinen sukka oli jo täysin valmis ja langanpäätkin jo päätelty. Mutta ei se pahalta tuntunut uudestaan neuloa näin kivaa mallia ja uudesta kantapäästäkin tuli paljon parempi kuin alkuperäisestä.


Eniten tykkään näissä sukissa siitä kuinka hyvin sain kärjet onnistumaan. Ohjeen mukaan tuo kukkakuvio olisi pitänyt lopettaa kesken, kun aloittaa kärkikavennukset. Melko helposti sain kuitenkin tehtyä kukan loppuun kärkikavennusten aikana. Aina välillä sitä onnistuu yllättävän hyvin, kun rupeaa vähän säätämään.

8 kommenttia:

 1. Todella kauniit sukat näistä tulikin! Ja olet kyllä nopsaan neulonut, vauhti on aika häkellyttävä.

  VastaaPoista
 2. Tosi ihanat! :) Minullakin tuo malli on to do -listalla, tosin siellä on pari muutakin Dropsin samantyylistä mallia, enkä ikinä muista ulkoa, minkä niistä olen päättänyt toteuttaa... ovat olleet siellä listalla jo pitkään, mutta jospa menisivät toteutukseen jo ensi vuonna. ;) Mukavaa kuulla, että neulomiskokemus on ollut miellyttävä tämän mallin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin vähän aikaa arvoin minkä niistä Dropsin malleista totetuttaisin, mutta tähän lopulta päädyin.

   Poista
 3. Onpa ihanat! Itsekin oon samaa mallia joskus silmäillyt, mutten ole vielä tarttunut toimeen. :)

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.