sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Virheitä

Vuosi sitten elokuussa pääsin viettämään viikon Jyväskylässä opiskelemassa. Heti kun kuulin reissusta ensimmäinen ajatukseni oli, että pääsisin käymään Titityyssä. Ja vaikka kiirettä piti niin Titityyssä kävin. Sieltä tarttui matkaan 400 g Louhittaren luolan Pohjan neito -lankaa. Kotona kuitenkin huomasin, että olisi ehkä kannattanut ostaa sitä enemmän, koska tuolla määrällä ei oikein haaveilemaani villatakkia saa aikaan, eikä kyseistä väriä löytynyt enään mistään. Vähän aikaa malleja selailtuani keksin, että voisin tehdä raidallisen villatakin. Sitten tuli vastaan Sterling Rose malli ja tiesin, että tässä oli se etsimäni malli.


Sterling Rose:
Tekoaika: 25.7.-4.9.2015
Ohje: Sterling Rose by Toby Roxane Barna
Lanka: DROPS Merino Extra Fine valkoinen (01) 358 g ja Louhittaren luolan Pohjan Neito magenta 267 g
Puikot: 4
Koko: tehty sekoituksena 36'' ja 34'' ohjeista tavoitteena koko 38''
Fiilis: Ihanan pehmeä kääriytymisneule, vaikka etuliepeistä tuli hiukan liian isot.
Linkki Ravelryn projektiin: Sterling Rose

Takki pääsi puikoille tänä kesänä mökkireissulla. Mallitilkun perusteella päätin tehdä omaa kokoani pienemmän koon. Melko pian huomasin, että takista oli kuitenkin tulossa liian suuri. Eli jouduin purkamaan aloittamaan vielä pienemmän koon. Vähän aikaa neulottuani unohdin kuitenkin, että mitä kokoa olin tekemässä, ja jatkoin takkia isomman koon mukaan. Ja meni aika kauan ennen kuin huomasin virheeni. Onneksi vahinko ei ollut kovin suuri.  Hihoista tuli näin juuri sopivan levyiset ja ajattelin, ettei etuliepeiden leveydellä ole niin paljon merkitystä. Takakappaleeseen virheelläni ei onneksi ollut vaikutusta. Lopun takin sitten sovelsin itselleni sopivaksi.


Ohjeeseen en ollut kovin tyytyväinen. Heti aloituksen sovelsin eri tavalla. Ohjeen mukaan tehtynä tuohon olkapäälle olisi tullut yksi paksumpi raita, joka oli helppo välttää aloittamalla raidoitus eri värillä kuin loi silmukat. Lisäksi loin olkapään silmukat Judy's magic cast on:lla ja siinä välissä niskan silmukat tavallisesti, että olkapäälle ei muodostuisi saumaa.


Toinen ärsyttävä asia ohjeessa oli, että kaikki muotoilujen väliset mitat annettiin raitojen lukumääränä. Koska minulla ei melkein koskaan ole sama kerrostiheys kuin ohjeessa, arvostan enemmän sellaisia ohjeita, joissa annetaan aina sentteinä paljonko pitää neuloa ennen seuraavia lisäyksiä/kavennuksia. Nyt ne piti laskea itse.


Myöskin mallin pitsi vaikutti hiukan oudolta. Hiukan jo harkitsin muuttavani pitsin joksikin muunlaiseksi pitsiksi ja hihansuuhun vähän kokeilinkin jotain muuta. Pitäydyin kuitenkin ohjeen pitsissä ja kyllä se pingotuksen jälkeen näyttää ihan hyvältä.

 
Takin valmistuttua kastelin sen (niin kuin aina teen) ja varovasti pingotin pitsit auki, mutta varoin etten venytä muuta takkia. Siitä huolimatta hihat venähtivät niin paljon, että jouduin purkamaan niistä pari raitaa pois. Myös etulieppeet ovat mielestäni hiukan liian isot, mutta kyllä tästä silti ihan käytettävä takki tuli.

14 kommenttia:

 1. Onpa todella upea takki ja ihana väri. Tykkään niin tuosta syksyn liilan väristä. ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo liila taitaa kyllä olla ihan lemplivärini. Niin paljon tulee tuon värisistä langoista haaveiltua.

   Poista
 2. Upea näyttävä neule! Ohjeista olen samaa mieltä. Usein kun on erilainen lanka ja silmukkatiheys, niin kaipaisi enemmän senttiohjeita, ei näin, että neulo vielä 10 kerrosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. On ihan mahdotonta saada sekä silmukka- että kerrostiheys samaksi kuin ohjeessa.

   Poista
 3. Mukavan lisän tuo tuo pitsi, elävöittää kivasti ilmettä. Ja kokojen kanssa saa kyllä usein kikkailla... (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin tuo pitsi on kiva, se tekee tästä takista enemmän minun näköiseni. Ja totta kyllä tuo, että kokojen kanssa saa usein kikkailla. Eilenkin purin yhden paidan alun, kun siitä oli tulossa liian pieni.

   Poista
 4. Kaunis villatakki. Tuo malli on monikäyttöinen, voi pitää päällä monella tapaa. Ohjeet ovat joskus kummallisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä olen usein huomannut ihastuvani tämän mallisiin takkeihin. Ja tykkään kyllä niitä käyttääkin.

   Poista
 5. Tämä on kaunein näkemäni villatakki tähän päivään asti. Kauniit värit ja yksityiskohdat.

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.