sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Crème de Noyaux

Vaikka ilmat ovat hellineetkin viime päivinä, niin aamuisin seitsemän aikaan on vielä niin kylmä, että käsineitä on tarvittu. Lapaset ovat tuntuneet kuitenkin olevan liikaa ja vanhat sormikkaat ovat rikki. Piti siis neuloa uudet.


Crème de Noyaux:
Tekoaika: 26.4.-5.5.2016
Ohje: Crème de Noyaux by Dagmar Mora
Lanka: Austermann Step Classic lila (1022) 52 g
Puikot: 2.25 mm
Koko: S
Fiilis: Kauniit sormikkaat
Linkki Ravelryn projektiin: Crème de Noyaux 

Mallineule oli mielenkiintoinen. Koko sormikas on tehty 1 kiertäen oikein, 1 nurin ribillä ja kuviot muodostuivat lisäyksillä ja kavennuksilla. Ohje oli hyvin selkeä. Jokainen kerros oli kirjoitettua auki. Yleensä pidän kaavioista enemmän, mutta näin pienessä työssä kirjoitettu ohje ei haitannut.


Vähän piti jännittää riittääkö tämä siskon sukista yli jäänyt lanka näihin sormikkaisiin. Siksi tein ne pienimmän koon mukaan, vaikka muuten olisin varmaan tehnyt koon M. Lanka kuitenkin riitti (sitä jäi vielä 3 g). Hiukan sormikkaat tuntuvat nafteilta, mutta kyllä ne silti ihan käyttökelpoiset ovat.


Tämä malli tuntui täysin loppuun asti mietityltä. Mitään ei tehnyt mieli tehdä toisin kuin ohjeessa. Tuo mallineule on tosi kaunista ja tykkään kovasti yksityiskohdista ranteissa ja sormissa. Näistä sormikkaista tuli siis tosi mieluiset.

8 kommenttia:

 1. Istuvat kuin hanska ;). Ovat kyllä sievät sormikkaat!

  VastaaPoista
 2. Upeat sormikkaat, mutta voi tuota kiertäen neulottujen silmukoiden määrää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän noiden neulominen vähän ranteisiin otti, vaikka yleensä minulla ei ole mitään ongelmaa kiertäen neulottujen silmukoiden kanssa.

   Poista
 3. Vau, tosi upeat sormikkaat! Ihan mielettmän työn olet tehnyt! :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kauniit ja sirot! Loppuun asti mietityt ohjeet on parhaita, sillon saa vaan "aivottomasti" tikuttaa menemään vaikka olisi vaikeammastakin mallista kyse. Mie en tosin jaksaisi ilman kaaviota tehdä näin monimutkaista hommaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Loppuunasti mietityt ohjeet on kyllä kivoja. Minulla kun on sellainen tapa, että mietin voisinko tehdä tämän jotenkin paremmin, jos en jostain kohdasta tykkää ja neule voi silloin jäädä hiukan jumiin.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.