sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Uan

Vuoden 2017 ensimmäisenä neuleena valmistui Uan-takki. Tämä oli taas niitä harvinaisia neuleita, joiden tekemistä en hautonut vuosikausia, vaan se pääsi puikoille vain parin kuukauden harkinta-ajan jälkeen. Mutta se oli vaan niin ihana, ettei sen tekemistä tarvinnut kauan miettiä.


Neuloin Uanin ohjeen mukaisesta langasta, Tukuwoolista, josta on kovaa vauhtia tulossa yksi lempilangoistani. Hetken aikaa piti miettiä, mitä uusista väreistä takkiin tilaisin, mutta lopulta päädyin Syliin. 


Ohje oli hyvä, ja sitä ei tarvinnut paljon muokata, että sain takista omalle vartalolleni sopivan. Plussaa myös siitä, että kokoja on paljon. Viime aikoina minulla on ollut useiden takki- ja pusero-ohjeiden kanssa se ongelma, että olen ollut täsmälleen kahden koon välissä ja sitten on aina pitänyt arpoa kumpi koko olisi minun tiheydelläni parempi. Tästä ohjeesta löytyi täsmälleen minun kokoni, joten senkään kanssa ei tarvinnut miettiä. Varsinkin, kun tiheytenikin oli hyvin lähellä ohjeen tiheyttä.


Takin neulominen oli kivaa. Selän pitsi toi siihen kaipaamaani mielenkiintoa. Takki olisi varmasti valmistunut nopeammin, jos ei välissä ollut sotkemassa joululahjojen ja joulukalenterisukkien neulominen.

Tykkään valmiista takista kovasti. Se istuu päälleni hyvin ja näyttää kivalta. Erityisesti tuo selän pitsi on kaunis. Olen varma, että tulen pitämään tätä paljon.

Uan:

Tekoaika: 27.11.2016-11.1.2017
Ohje: Uan by Anna Johanna
Lanka: Tukuwool Fingering värissä Syli 220 g
Puikot: 3.5 mm
Koko: M2
Fiilis: Tästä tuli niin ihana!
Linkki Ravelryn projektiin: Uan

18 kommenttia:

 1. Oi, miten ihana kuulla, että tämän neulominen oli mukava ja onnistunut kokemus. :) Takkikin näyttää upealta päälläsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kivasta ohjeesta. Tämän neulominen oli kyllä tosi onnistunut kokemus.

   Poista
 2. Tosi kaunis neule, kivan värinen. :)

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis neule.. itselläkin polttelis tämä jonossa.. Pitää vaan ensin saada puikkoja vapaaksi ennenkuin aloittaa uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siitä vain puikot suihkimaan, että pääset tämän kimppuun.

   Poista
 4. Kaunis takki, ja värikin on todella upea!

  VastaaPoista
 5. Upea versio tästäkin neuleesta!

  VastaaPoista
 6. Kaunis :) Ihanan istuvan olet onnistunut omastasi neulomaan. Itse epäonnistuin siinä, mutta tämä on silti ollut tämän talven eniten käytetyin villatakki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuon sinun epäonnistumisesi sai aikaan sen, että sovittelin tätä aika ahkerasti tehdessä. Minulla oli onnea, kun sain tiheyden mätsäämään niin hyvin ohjeen tiheyteen, ettei onneksi suurempia ongelmia tullut.

   Poista
 7. Siis Tukuwool on ihanaa ja niin on tämä sun villatakkikin!

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.