lauantai 1. huhtikuuta 2017

Virvasta Still Light

Vuonna 2012 ostin puseroon tarvittavan määrän violettia Dropsin Alpacaa. Silloin arvoin teenkö niistä Still Light tunikan  vai Punokset puikoille kirjasta Virvan. Päädyin silloin neulomaan Virvan. Se ei kuitenkaan oikein päässyt käyttöön, koska se ei ollut kovin mukava käyttää. Viime vuoden lopulla päätin, että turhaan minä sitä kaapissa säilytän. Päätin kokeilla onnistuuko sen purkaminen, että langasta voisi neuloa Still Lightin.


Alkuvuodesta aloitin purkamisoperaation. Alpacan purkaminen ei ollut mitään kaikkein helpointa hommaa, mutta kyllä se jotenkin sujui. Viikon päivät minä Virvaa purin. Sitten langat piti vielä kastella ennen kuin pääsin aloittamaan kivan osuuden eli neulomisen.


Sen jälkeen kaikki sujuikin kuin tanssi, lukuun ottamatta pientä tylsistymistä (pelkän sileän oikean neulominen ei oikein ole minun juttu). Vähän pelkäsin, että purkulanka ei riitä, mutta vielä mitä. Sitä jäi vielä vähän ylikin.


Kyllä tämä purkuoperaatio kannatti, sillä Still Lightista tuli ihana. Se on tosi mukava päällä. Ja nuo taskut! Tässä on ainesta uudeksi lempineuleeksi. En yhtään ihmettele, miksi Still Light on niin suosittu malli.


Still Light:

Tekoaika: 3.2.-24.3.2017
Ohje: Still Light Tunic by Veera Välimäki
Lanka: Garnstudio DROPS Alpaca tumma violetti 415 g
Puikot: 3 mm ja helmaresoriin 2.5 mm
Koko: S
Muokkaukset: Neuloin hihat täyspitkänä.
Fiilis: Tästä tuli ihana!
Linkki Ravelryn projektiin: Still Light

10 kommenttia:

 1. Joskus purkaminen on vain paikallaan ja kannattaa :-)
  Ihana uusi neule!

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis, kannatti purkaa :).

  VastaaPoista
 3. Kannatti purkaa, kun upean neuleen sait.

  VastaaPoista
 4. Siis niin ihana! Ihan sun mallinen ja tietysti myös värinen. Ite en oo vielä koskaa päätynyt purkamaan valmista työtä, mutta järkevältähän se kuulostaa jos kerran vanha ei päässyt käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli minullekin ensimmäinen kerta, kun purin jo valmistuneen neuleen. Mutta tosiaan kannatti, kun nyt tälle varmasti tulee käyttöä.

   Poista
 5. Purkaminen kannatti, sait todella kauniin neuleen!

  VastaaPoista
 6. Oi, miten hyvännäköinen! Onpa se ihana taskuineen päivineen!

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.