sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

SM 11: Ongelmalliset mosaiikkisukat

Tipahdin Sock Madness kisasta neljännellä kierroksella. Kun viides kierros alkoi en ollut varma neulonko kyseisen kierroksen sukkia. Mutta sitten sisko tykästyi malliin, joten päädyin sukat neulomaan, kun varastoistani vielä löytyi sopivan väriset langat.


Melko pian kävi selväksi, että nämä sukat etenevät hitaasti. Onneksi ei tarvinnut enää kisata, sillä näin rauhallisesti neuloen näiden neulominen oli ihan kivaa. Kunnes ongelmat alkoivat.


Ensimmäinen ongelma oli, että ensimmäisestä neulomastani sukasta tuli liian tiukka siskolle. Päätin sitten kokeilla tulisiko toisesta sukasta parempi, jos tietoisesti neulon sen paljon löysemmin. Ja kyllähän siitä isompi tuli, mutta ...


musta lanka loppui kesken. Olin  hiukan osannut ennakoida sitä ja siksi ostaessani Soulfuliin nappeja aioin ostaa myös lisää mustaa Fabelia. Mutta ei sitä ollut siellä. Enkä löytänyt koko kaupasta ohutta mustaa sukkalankaa. Siitä alkoi mustan sukkalangan metsästys. Oli uskomattoman vaikeaa löytää sitä. Lopulta nöyrryin ja menin Lankamaailmaan, josta sai valita jopa kolmesta eri merkistä. Valitsemani Sock 4 oli hiukan Fabelia ohuempaa, mutta tuskin sitä käytössä huomaa.


Toinen sukka sopi sitten paremmin siskolle, joten päädyin purkamaan ensimmäisen sukan ja neulomaan sen uudestaan löysemmin. Siinä vaiheessa sai sitten alkaa pelätä keltaisen langan riittävyyttä. Tässä projektissa kun tuntui kaikki menevän pieleen. Onneksi keltainen riitti. Juuri ja juuri, jäljelle ei jäänyt kuin muutama metri.


Honey and Clover:

Tekoaika: 28.5.-15.6.2017
Ohje: Honey and Clover by Natalia Vasilieva
Lanka: Regia  4-säikeinen keltainen (02041) 55 g, DROPS Fabel musta (400) 45 g ja Hjertegarn Sock 4 musta (1990) 7 g
Puikot: 2.5 mm
Fiilis: Vähän alkoi nämä sukat puuduttamaan kolmatta sukkaa neuloessa.
Linkki Ravelryn projektiin: SM 11, round 5: Honey and Clover Minun taistellessa näiden sukkien kanssa viimeiset kierrokset tässä kisassa käytiin. Päätin jättää kaksi viimeistä paria neulomatta, joten tässä on kaikki kisan aikana neulomani sukat. Mutta ei sukkien neulominen tähän lopu. Ilmoittauduin taas mukaan Tour de Sock kisaan, joka alkaa kuukauden päästä.

8 kommenttia:

 1. Ihania sukkia. (: Ja tosi nätit nää keltamustat! On kyllä keskittymistä vaativan näköiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä noita neuloessa sai koko ajan kaaviota tuijottaa.

   Poista
 2. Kauniita sukkia! Mulla on edelleen kutoskierroksen sukat kesken, lopahti innostus neuloa kun tipuin kisasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinä pääsit sitten minua pitemmälle kisassa. Jatka sukkia sitten kun innostus palaa. Eihän niiden kanssa enää ole kiire ;).

   Poista
 3. Huh, melkoiset sukat! Kyllä oot sinnitellyt! Niin, että ei muuta kuin tsemppiä seuraavaan kisaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli nämä kyllä aika vaativat sukat, kun ohjekin oli tämän suunnittelijan tapaan hiukan liiankin yksityiskohtaiset. Tds:n suunnittelin ottavani tänä vuonna rennosti ja neuloa vain ne sukat joista tykkään.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.