tiistai 4. heinäkuuta 2017

Peukalosta aloitetut kämmekkäät

Kantapäästä aloitettujen sukkien jälkeen en ollut saanut tarpeekseni erikoisista rakenteista. Siispä seuraavaksi puikoille pääsi kämmekkäät, jotka aloitettiin peukaloista.


Nämä kämmekkäät olivatkin aika mielenkiintoinen neulottava. Ohjeen mukaan neulottuna kämmekäs syntyy ilman, että lankaa tarvitsee katkaista missään vaiheessa. Ensin neulottiin peukalo, jonka jälkeen lisättiin silmukoita, että muodostui sellainen pyörylä. Samalla tehtiin tuota tähtikuviota virkkaamalla se neuleen pintaan. Kun pyörylä oli tarpeeksi iso, osa silmukoista pääteltiin ja lopuilla jatkettiin neulomista tasona, kunnes kämmekäs meni käden ympäri. Sitten tehtiinkin sauma kolmen puikon päättelyllä. Sen jälkeen varsi tasattiin lyhennetyillä kerroksilla ja lopuksi neulottiin vielä resori.


Ihan ilman ohjeen muokkaamista (ja purkamista) en selvinnyt. Ohjeen mukaan neulottuna kämmekkäät olisivat  päättyneet tuohon sormien tyveen. Se oli minun ja kämmekkäiden saajan mielestä liian pian ja siksi lisäsin tuohon sormien kohdalle resorin. En myöskään saanut lyhennettyjä kerroksia toimimaan ohjeen mukaan, joten tein ne omasta päästä. Ravelryn projektiin olen vähän tarkemmin kirjoitellut muokkauksista, jos jotakuta kiinnostaa.

Hienot kämmekkäät näistä tuli, varsinkin tuolla liukuvärjätyllä langalla. Hiukan sain pohtia kuinka saan toisesta täsmälleen samanlaisen, koska värit tuntuivat langassa menevän koko ajan eri järjestyksessä. Sitten huomasin, että jos aloitan kerän toisesta päästä, värit tulevat samassa järjestyksessä. Helposti siis onnistuin saamaan toisesta kämmekkäästä prikulleen saman näköisen.


Hiukan vänkyrät nämä ovat ilman kättä, mutta kädessä ne vaikuttavat oikein päteviltä.


Zimtstern Mitts:

Tekoaika: 21.6.-1.7.2017
Ohje: Zimtstern Mitts by Sybil R
Lanka: Viking of Norway Nordlys siniturkoosi (927) 42 g
Puikot: 3 mm
Virkkuukoukku: 2.5 mm
Fiilis: Jännät kämmekkäät!
Linkki Ravelryn projektiin: Zimtstern Mitts

10 kommenttia:

  1. Kauniit! (: Tätä mallia olen itsekin silmäillyt, kun on niin hauskan näköinen. En vaan taida uskaltaa lähteä kokeilemaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Malli on kyllä upea, mutta ohje ei kyllä mikään kaikkein selkein ollut (ihan vain varoituksena, jos joskus uskaltaudut kokeilemaan näiden tekemistä ;)).

      Poista
  2. Kauniit kämmekäät ja istuvat hyvin.

    VastaaPoista
  3. Tosi mielenkiintoiset ja niin kauniit!

    VastaaPoista
  4. Onpa mukavan mielenkiintoinen kuvio. Pitäisi varmaan kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kytsätär! Tuo kuvio on kyllä mielenkiintoinen. Siitä vain kokeilemaan, mutta ohje ei tosiaan kaikkein selkein ole.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.