lauantai 5. elokuuta 2017

TDS 2017: Kanteletar

Toinen Tour de Sock kierros käynnistyi syntymäpäiväni iltana kahdeksan aikaan. Tällä kertaa ei tarvinnut pohtia teenkö sukat vai en. Heti kun näin suunnittelijan nimen, tiesin että tulen sukat neulomaan, vaikka itse sukkia en ollut vielä nähnyt. Suunnittelija oli nimittäin Tiina Kuu. Ja ei se päätös siitä mihinkään muuttunut sen jälkeen, kun sukat näin.


Sopivien lankojen valinta hidasti taas hiukan aloittamista. Aloitin melkein heti ohjeen ilmestymisen jälkeen, mutta seuraavana aamuna purin jo aloittamani sukat ja aloitin alusta eri langoilla. Mutta ei voi valittaa, vaikka se ehkä muutaman sijan lopputuloksissa maksoikin. Näillä väreillä sukista tuli ihan minun väriset. Ja hyvin suomalaiset näistä sukista myös tuli, kun kaikki langatkin ovat suomalaisia (Louhittaren luolan Väinämöistä, Handun Alpakkasukkista ja Roosanauha sukkalankaa).


Uuttakin pääsin näissä sukissa kokeilemaan. Tuollaistakierreraitaa en ole tätä ennen tehnyt, vaikka olen sitä jo pitkään halunnut opetella tekemään. Nyt pääsin sitäkin kokeilemaan ja eihän se ollut edes hankalaa. Hiukan jo uhkailin, että jatkossa teen sitä kaikkiin neulomiini sukkiin ja lapasiin.

Neuloin näitä sukkia kaksi kokonaista päivää ja yhden aamun, ennen kuin ne valmistuivat. Toki touhusin välillä jotain muutakin, mutta enimmäkseen neuloin sukkia. Lopputuloksissa olin 85..


Näistä tuli kyllä niin ihanat sukat! Kaikki yksityiskohdat ovat loppuun asti mietitty, niin kuin Tiina Kuun sukissa yleensäkin. Kokonaisuus näyttää siis tasapainoiselta, mutta missään vaiheessa näiden neulominen ei ollut tylsää. Yhtään ei harmita, että ilmoittauduin tämän vuoden kisaan mukaan, kun tällaisten sukkien ohjeita saa.


Kanteletar:

Tekoaika: 25.-28.7.2017
Ohje: Kanteletar by Tiina Kuu
Lanka: Louhittaren luolan Väinämöinen värissä ärjy 55 g, Handun Alpakkasukkis värissä totinen orvokki 21 g ja Roosanauha sukkalanka vaalean harmaa 11 g
Puikot: 2.25 mm
Koko: L
Fiilis: Nää on niin ihanat!
Linkki Ravelryn projektiin: TDS 2017, stage 2: Kanteletar

8 kommenttia:

  1. Upeat nämä Kantelettaret on punasävyisenäkin. Kiva kun saa väriä vaihtelemalla aivan erilaiset sukat joka kerta. Tämä malli on niin loistava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä malli on kyllä loistava! Monta kivaa eri väristä versiota olen kyllä nähnyt tästä mallista.

      Poista
  2. Ihanat! Näitä on hauska katsella kaikissa mahdollisissa väriyhdistelmissä :) Miun omat harmaapohjaiset on vielä kesken, työssäkäynti haittaa harrastuksia kummallisesti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Työssäkäynti kyllä haittaa ikävästi harrastuksia. Jos vielä innostun jotkut sukat tässä kisassa neulomaan, ne ei varmasti valmistu yhtä nopeasti kuin nämä, kun loma loppui.

      Poista
  3. Vau, tosi kauniit sukat ja aivan ihanat värit noissa :)

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.