lauantai 23. syyskuuta 2017

Wasa Marin

Yleensä valitsen ensin mallin, jonka haluan neuloa ja sitten ostan siihen sopivat langat. Tämä pätee varsinkin isoihin töihin. Keväällä tein kuitenkin poikkeuksen. Lankamaailmassa oli Hjertegarnin Organic 350 Wool Cotton lanka hyvässä tarjouksessa. Se oli vielä sellainen lanka,  jota olen halunnut kokeilla. Ostin sitä siis reilun paitamäärän, ilman että minulla oli aavistustakaan mitä siitä tekisin.


Heinäkuun alussa alkoi Ravelryn HC-neulojat ryhmässä Meiju KAL, jossa neulottiin Meiju K-P:n malleja. Siitä sainkin idean neuloa jonossa jo vuodesta 2014 asti olleen Wasa Marin takin.


Tämä olikin mielenkiintoinen malli neulottavaksi. Leveissä etureunoissa ja takana kulki koko ajan pitsi, joka näyttää hyvältä kummaltakin puolelta. Mallikerta oli kuitenkin niin helppo, että ohjetta ei tarvinnut koko ajan vilkuilla. Toki onnistuin kuitenkin pari kertaa neulomaan sen väärin, että pari iltaa kului vain virheitä korjaillessa. Tarkkana sai olla myös siinä, että muisti tehdä reunoihin nirkot joka 6. kerros. Pari kertaa ne meinasivat unohtua.


Lanka muistutti paljon Holstin Coastia, siksi sitä halusinkin alun perin kokeilla, että olisiko siitä sille korvaajaksi. Coastia kun ei saa mistään paikallisesta lankakaupasta, vaan sitä pitää tilata netistä. Eiköhän tämä hätätapauksessa korvaajaksi kelpaa. Tietenkään yhtä laajaa värivalikoimaa tällä langalla ei ole. Ainoa valituksen aihe tästä langasta oli, että useammassa kerässä oli sellainen kohta, jossa toinen säie oli poikki.


Tuntui, että tämän takin neulomisessa meni ikuisuus, mutta ehkä osa syynä oli se, että takki oli aika usein tauolla, kun neuloin TDS sukkia tai virkkasin Kalevala CALlin paloja. Pari viikkoa sitten päätin sitten, että nyt tämä neulotaan valmiiksi. Ei siinä sitten mennyt kuin reilu viikko neulomiseen ja puoli viikkoa viimeistelyyn.


Kyllä tästä oikein kiva takki tuli. Ja kuten kuvista näkee tätä  voi käyttää niin monin erin tavoin, Tämä on myös niin ihanan keveä. Painoa sillä on vain vähän päälle 200 grammaa.


Wasa Marin:

Tekoaika: 13.7.-21.9.2017
Ohje: Wasa Marin by Meiju K-P
Lanka: Hertegarn Organic 350 - Wool Cotton lila (4032) 215 g
Puikot: 3mm
Muokkaukset: Hihat neuloin täyspitkinä
Fiilis: Ihana heitulatakki!
Linkki Ravelryn projektiinn: Wasa Marin

4 kommenttia:

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.