lauantai 16. helmikuuta 2019

Sukka-Finlandia: Harmonia

Sukka-Finlandian neljäs etappi alkoi sunnuntaina 10.2. iltapäivällä. Mallina oli Pirjo Iivosen kaunis pitsisukka, johon ihastuin heti. Hiukan arvoin pitäisikö aloittaa isommalla koolla, mutta päätin lopulta ensin kokeilla pienemmällä koolla, onneksi.


Nämä olivat todella nopeasti neulottavat sukat. Pitsineule oli looginen ja helposti opittavissa. Kantapää oli hiukan erilaisempi, sillä siinä kiilat tehtiin ennen kantapään käännöstä yhtäaikaa kantalapun kanssa, jonka jälkeen kantapään käännettiin. Myös kärjessä oli pieni vaaranpaikka, kun tavallisen nauhakavennuskärjen kavennukset oli käännetty toisin päin.


Nämä olivat siis juuri sellaista neulottavaa, että sukat tuntuivat valmistuvan kuin huomaamatta. Ihan kiva toisaalta kilpaneulonnassa, mutta hiukan lisää haastetta kaipaisin tähän kisaan. Olisi mukava jos kisassa olisi myös hiukan haastavampia ohjeita, joissa olisi esimerkiksi monimutkaisia palmikoita tai kirjoneuletta, intarsiaa tai vaikka jokin hiukan erikoisempi rakenne. Se voisi antaa myös hiukan eri ihmisille mahdollisuuden menestyä kisassa, kun pelkän nopeuden sijaan mitattaisiin myös neulontataitoja. Vaikka onhan tätä kisaa vielä kaksi etappia jäljellä. Puikkomaisterilta ainakin voisi odottaa haastavampaa ohjetta.


Hiukan taas töissäkäyminen hidasti sukkien neulomista, mutta siitäkin huolimatta sukat valmistuivat vauhdilla. Keskiviikko-iltana sukkani olivat valmiit. Se ei kuitenkaan näin vauhdikkaalla etapilla riittänyt kuin 81. sijaan.


Hiukan hämmentynyt olen siitä, että sukista tuli minulle minimivaatimuksilla aivan sopivat. Yleensä joudun tekemään hiukan ylimääräistä saadakseni omaan jalkaan sopivat sukat. Joka tapauksessa tykkään näistä sukista todella paljon, ja näistä taisi tulla suosikkini tähän mennessä tässä kisassa.

Harmonia:

Tekoaika: 10.-13.2.2019
Ohje: Harmonia by Pirjo Iivonen
Lanka: Handu perussukkalanka pinkki 69 g
Puikot: 2.25 mm
Koko: S
Linkki Ravelryn projektiin: Sukka-Finlandia: Harmonia

2 kommenttia:

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.