tiistai 19. tammikuuta 2021

Sukka-Finlandia: Roihu

 Sukka-Finlandian ensimmäinen virallinen kilpailu etappi käynnistyi taas totuttuun tapaan loppiaisena. Tänä vuonna päätin etukäteen, että en neulo ihan verenmaku suussa ja jos jokin malli ei innosta voin jättää sen neulomatta. Ensimmäisen etapin sukat olivat kuitenkin niin kauniit palmikkosukat, että pakkohan minun oli ne neuloa.

Vaikka ohjeessa kuinka sanottiin, että ei kannata huolestua suuresta silmukkamäärästä, palmikot vetävät sukkaa kasaan, en voinut olla huolestumatta resoria neuloessani, koska se näytti niin suurelta. Ehkä siksi tiukistelin hiukan tavallista enemmän sillä niin vääntämistä noiden palmikoiden neulominen paikoin oli. Muuten kyllä tykkäsin neuloa näitä. Palmikkokaavio oli sen verran monimutkainen, että sitä piti koko ajan seurata, joten aika ei käynyt pitkäksi.

Langaksi valitsin Regian Soft Glitterin kauniin vaalean sinisenä. Mikään roihu näistä sukista ei tuon lankavalinnan takia kyllä tule mieleen. Enemmänkin pakkanen osaksi johtuen langassa mukana olevasta kimalteesta. Hiukan piti jännätä riittääkö tuo lanka, kun toisen sukan kantapäätä kääntäessä kerä alkoi näyttää jo aika pieneltä. Onneksi lanka riitti, vain 5 g sitä jäi yli.

Kuten etukäteen päätin en aivan yhtä intensiivisesti näitä sukkia neulonut kuin aiempina vuosina olen kisasukkia neulonut. Tavallista enemmän kuitenkin tartuin puikkoihin näitä sukkia neuloessa ja siten aikaa sukkien valmistumiseen kului melkein neljä päivää. Siksi olin aika yllättynyt, kun sijoitukseni tällä etapilla oli 46. 

Roihu:

Ohje: Roihu by Outi Montonen
Tekniikka: Neulominen
Koko: M
Puikot: 2.25 mm
Lanka: Regia Soft Glitter vaaleansininen (50) 95 g

2 kommenttia:

  1. Kauniit Roihut! :) Mä kanssa tykkäsin tästä mallista kovin. Piti ihan ottaa revanssina uudet puikoille, niistä puuttuu vielä toisesta kantapää ja jalkaterä. Mukava malli neuloa, selkeä ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pipo-otus! Tämä oli kyllä mukava malli neuloa.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.