maanantai 31. toukokuuta 2021

Täydellinen musta laukku?

 En tehnyt väitöstilaisuuteen vain mekkoa. Totesin tarvitsevani sinne myös pienen laukun, jossa avaimet ja kännykkä kulkisivat tyylikkäästi mukana. Vaikka mekossa oli taskut, ei se näyttänyt kovin hyvältä, kun tungin kännykän toiseen niistä. Sopivaa laukkua ei ollut valmiina, joten päätin virkata sellaisen, sillä vieläkään kaupoissa juokseminen ei innostanut.

Malliksi valitsin Lion Brand Yarnsin Perfect Purse laukkuohjeen. Käyttämäni lanka, jonka tietenkin hankin ennen mallin valintaa, oli paljon ohuempaa kuin ohjeen lanka. Siksi jouduin itse säätämään silmukkamäärät sopivaksi. Ihan täysin en muutenkaan ohjetta noudattanut muuten kuin mallivirkkausten osalta. Tein laukusta enemmän kolmiulotteisen kiinnittämällä olkahihan päät laukun sivukappaleiksi. Olkahihnasta tuli tietenkin liian pitkä, joten jouduin lyhentämään sitä piilottamalla pikku pätkät olkahihnaa laukun sisälle. Ompelin laukkuun vielä vuoren mekosta yli jääneestä kankaasta, että lenkit jäi piiloon.



En nyt tiedä tuliko laukusta nimen mukaisesti täydellinen, mutta kiva pikku laukku se on joka tapauksessa. Sinne mahtuu juuri sopivasti kännykkä ja jotain muuta pikku sälää. Hiukan vain liian kiire tuli myös laukun kanssa. Vuoren sain ommeltua paikalleen vasta viimeisenä iltana ennen väitöstä. Miksi kaikki pitää aina jättää viime tippaan?


Perfect Purse

Ohje: Perfect Purse by Lion Brand Yarn
Tekniikka: Virkkaaminen
Virkkuukoukku: 3.5 mm
Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo musta (1990) 106 g
Koko: n. 23 cm x 18 cm
Tekoaika: 3.-13.5.2021

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.