sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Gothic Spire -sukat

Olen viime viikkoina neulonut joululahjoja. Niille hetkille, kun lahjojen saajat ovat paikalla kaipasin kuitenkin jotain pientä ja kivaa neulottavaa. Siksi palasin pitkästä aikaa neulomaan Cookie A:n sukkia. Minulla on vielä monta kivaa mallia häneltä neulomatta varsinkin Sukkia. Rakkaudella. -kirjasta. Tällä kertaa vuoroon pääsi Gothic Spire -malli.


Tämä malli ei kirjan kuvissa oikein mielestäni pääse oikeuksiinsa. Vuosien varrella olen kuitenkin blogeissa ja muualla Internetissä nähnyt kivoja toteutuksia mallista. Valitsin langaksi yksivärisen ja vaalean Kettuyarnsin Everyday Sock Merinon värissä Dusty Rose, jotta kaunis pitsikuvio pääsee kunnolla esille.


Tämän sukkamallin suurin erikoisuus taitaa olla pitsineuleessa tehtävät langan kietomiset silmukoiden ympärille, joiden avulla pitsiin syntyy (minun mielestäni) kukkaa muistuttava kuvio. Langan kietominen silmukoiden ympärille oli aika hidasta varsinkin, kun en jaksanut kaivaa palmikkopuikkoa avuksi. Siksi jouduin siirtelemään silmukoita edestakaisin puikolta toiselle. Olikin aina ihanaa, kun välillä pääsi posottelemaan pitsiä ilman silmukoiden kietomista.Muuten sukista ei mitään ihmeellistä ollutkaan, ihan perus pitsisukat. Kantapääkin oli suosikkini ranskalainen kantapää. Kuitenkin (tai ehkä juuri sen takia) näiden neulominen oli mukavaa ja reuntouttavaa. Ei tarvinnut pohtia mitä pitää tehdä seuraavaksi ja haluaisinko tehdä jotain toisin. Vaikka yleensä tykkään haastaa itseäni on välillä mukava tehdä jotain tällaista helppoa ja rentouttavaa.

Gothic Spire

Ohje: Gothic Spire by Cookie A. kirjasta Sukkia. Rakkaudella
Tekniikka: Neulominen
Koko: M
Puikot: 2.25 mm
Lanka: Kettu Yarns Everyday Merino Sock värissä Dusty Rose 75 g
Tekoaika: 17.9.-15.10.2021
Linkki Ravelryn projektiin: Gothic Spire

2 kommenttia:

  1. Upeat sukat! Minusta kuvio näyttää perhosen siiviltä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Perhosensiivet eivät tulleet minun mieleen, mutta nyt kun sanoit niin kyllä tuo kuvio niitäkin muistuttaa.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.