maanantai 23. toukokuuta 2022

Hourglass sukat

Taas täällä valmistui sukat. Tämänkin Hourglass sukkamallin olen laittanut Ravelryn jonoon silloin joskus kymmenen vuotta sitten. Malli on vieläkin vanhempi. Se on julkaistu vuonna 2008. Mutta edelleen tämä malli toimii. 

 
Aloitin nämäkin sukat muokkaamalla resoria. Ohjeessa luotiin 68 silmukkaa ja neulottiin 2 oikein, 2 nurin resoria alkuun. Viimeisellä resorin kerroksella sitten lisättiin vielä 2 silmukkaa ennen kuin aloitettiin pitsineule. Minä vähän aikaa pitsin kaaviota tutkittuani päätin luoda suoraan 70 s ja neuloin resorin 1 nurin, 1 kiertäen oikein. Silloin pitsineuleessa olevat kiertäen oikein neulotut silmukat jatkuvat kauniisti resoriin. 

Muita muokkauksia minun ei näihin sukkiin tarvinnutkaan tehdä, sillä malli oli aika perus. Pitsineuletta varressa, ranskalainen kantapää, pitsineule jatkuu jalan päällä ja kärjessä leveä nauhakavennus. Pitsineulekin oli niin looginen, että sen oppi nopeasti muistamaan. Näiden sukkien neulominen oli siis mukavan rentouttavaa, kun ei tarvinnut miettiä mitä seuraavaksi.

 
 
Ja tulihan näistä kauniit sukat. Tämä oli siis oikein mukava ja onnistunut projekti. 

Hourglass sukat

Ohje: Hourglass by Bev Elicerio, julkaistu Knitty Fall 2008
Koko:  n. 40
Lanka: Filcolana Arwetta värissä boysenberry (807) 72 g
Puikot: 2.25 mm
Tekoaika: 15.4.-14.5.2022
Linkki Ravelryn projektiin: Hourglass


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.