sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Kori-sukat ja ohje niihin

Minulla on vielä esittelemättä pari viime vuoden puolella neulottua työtä. Tässä niistä yksi. Joulun alla mietin taas millaiset sukat neuloisin veljelleni joululahjaksi. Jotenkin päädyin miettimään korinpohjaneuletta ja lopulta päätin neuloa sukat käyttäen sitä. Langaksi valitsin paksua Gjestal Jannea, koska mielestäni sillä mallineuleen kolmiulotteisuus pääsi parhaiten oikeuksiinsa.

Aloitin sukat perinteisesti varresta ja ensin neuloin pari senttiä 2o, 4n-joustinneuletta, joka muuttuu sen jälkeen korinpohjaneuleeksi. Varressa neuloin korinpohjaneuletta sekä eteen että taakse. Kantapään on ranskalainen ja sijoitin sen niin, että mallineule asettui symmetrisesti keskelle. Jalkaterään neuloin korinpohjaneuletta vain jalkapöydän päälle. Kärkeen tein leveän nauhakavennuksen.

Vaikka itse sanonkin, sukista tuli yllättävän kivan näköiset. Siksi innostuinkin kirjoittamaan niille ohjeen. Minun neulomani sukat on neulottu noin koossa 43, mutta innostuin sarjomaan sukat vielä kahteen muuhunkin kokoon. Ohjeen koot vastaavat noin kengänkokoja 32/33(38/39)42/43. Koska tässä mallissa ei nyt mitään valtavan omaperäistä ole, julkaisin ohjeen Ravelryssa ilmaisena ohjeena. Ohje löytyy täältä. Ohjetta ei ole testineulottu. Joten jos löydät ohjeesta jotain outoa, olisi kiva, jos kertoisit siitä minulle. Toivottavasti tästä ohjeesta on teille iloa.

Kori-sukat

Ohje: Kori-sukat by minä
Lanka: Gjestal Janne sininen (425) 146 g
Koko: 43/44
Puikot: 3.5mm
Kategoria: Sukat
Tekniikka: Neulominen
Tekoaika: 29.11.-8.12.2022
Linkki Ravelryn projektiin: Kori-socks

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.