keskiviikko 10. toukokuuta 2023

Range Backpack

Olen jo monta vuotta haaveillut Noodleheadin Range Backpack-repusta. Ohjeen ja kankaatkin sitä varten olen ostanut jo muutama vuosi sitten. Ompeleminen vain on odottanut itseään. Viime tammikuussa sitten päätin, että nyt minä sen repun ompelen.

Eniten ompelemisessa inhoan kankaiden leikkaamista. Tämän repun kanssakin oli vähän samaa ongelmaa. Repussa oli monta osaa, jotka onneksi olivat kaikki suorakaiteita. Kankaiden leikkaamisessa meni kuitenkin monen monta iltaa. Lähes kuukauden jumitin siinä leikkaushommassa. Osa syynä leikkausvaiheen venymiseen oli, että tukikangas loppui kesken. Sitäkin piti siis välillä hommata lisää.

Tuntui, että kun pääsin leikkausvaiheesta ompeluvaiheeseen pääsin kunnolla vauhtiin. Tai kyllähän minulla siihen ompeluunkin tärväytyi aikaa pari kuukautta, mutta se on niin paljon mukavampaa kuin kankaiden leikkaaminen, ettei se haitannut. Ohje oli hyvä ja selkeä ja sitä seuraamalla ei tullut yhtään ongelmia. Ainoat suuremmat ongelmat syntyivätkin kun aloin soveltamaan itse. Halusin nimittäin repun suuhun vetoketjun mitä ei ohjeessa ollut. Toki tein sen päätöksen vasta aika myöhäisessä vaiheessa. Aika pian huomasin, että saisin ommeltua vetoketjun paikalleen, minut täytyisi purkaa sivusaumat sekä päällisestä että vuoresta. Senkin jälkeen sain muutaman kerran yrittää, että sain vetoketjun siististi paikalleen. Ei siitä täydellinen tullut, mutta kelpaa minulle.

Pakko vielä kehua kuinka mukavaa oli ommella syksyllä ostamallani ompelukoneella. Entinen markettikoneeni temppuili aina, kun alla oli vähänkään paksumpi kangaskerros. Tässä repussa oli monessa kohtaa niin monta kangaskerrosta, että vähän hirvitti miten sen saa ommeltua. Mutta uusi koneeni ei temppuillut ollenkaan ja ompeli kiltisti ne kaikkein paksuimmatkin kohdat. Sen takia ompeleminen oli tosi kivaa.

Repusta tuli mahtava. Se onkin päässyt jo kovaan käyttöön. Ompeleminenkin innostaa edelleen ja seuraava ompeluprojektikin on jo aloitettu.

Range Backpack

Ohje: Range Backoack by Noodlehead
Koko: leveys n. 27 cm, korkeus n. 40 cm ja syvyys n. 11 cm
Kankaat: Pohja farkkua, päällinen farkkua muistuttavaa neulosta, vuori puuvillakangasta
Tekniikka: ompeleminen
Kategoria: laukku
Tekoaika: 18.1.-4.5.2023

2 kommenttia:

  1. Hieno reppu, samaa kaavaa olen itsekin katsellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina! Voin kyllä suositella tuota mallia. Ohje oli tosi selkeä ja sitä oli helppo seurata.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.