lauantai 3. kesäkuuta 2023

Fireweeds

Ehdinpäs kiriä sukkalaatikkohaasteen kiinni ja neuloa toukokuun sukat ihan toukokuun puolella. Toukokuussa sukkalaatikkohaasteessa haastettiin neulomaan sukat, joissa on kukkia. Minähän kiirehdin heti jonostani etsimään sopivaa mallia. Valitsin malliksi Yvette Noelin Fireweeds-sukat. Niissä on edessä hiukan kukkaa muistuttava kuvio ja suunnittelija itse sai inspiraation maitohorsmasta.

Aioin ensin valita lankavarastostani jotkin sopivat langat, mutta sitten kuljin Oulun Lankamaailman nurkilla ja kävin sieltä sitten ostamassa sukkiin langat. Mukaan tarttui kaksi kerää mustaa Armoniaa testiin sekä kerä liukuvärjättyä Nordlysia. Tummimmat kohdat langoissa ovat aika samanvärisiä ja hieman pelkäsin erottuuko kuvio riittävästi, mutta hyvinhän tuo kuvio noista valmiista sukista näkyy.

Heti sukkien alussa pääsin kokeilemaan uutta, kun ohjeessa ehdotettiin silmukoiden luomistavaksi Tilly's very stretchy cast onia. Koska se oli minulle uusi tapa, niin pitihän sitä kokeilla. Ihan hyvinhän tuo tapa toimikin tuohon 1 oikein, 1 nurin -resorin alkuun. Sukan suu ei ole tiukka mutta ei liian löysäkään. Muuten nämä sukat ovat aika perus kirjoneule-sukat. Kantalappu on ristiinvahvistettu ja kantapään käännös ranskalainen. Varren kuvio jatkui terään sukan päälle, mutta jalkapohjan alle tehtiin erilaista kuviota. Siitä ei nyt tullut otettua kunnon kuvaa, mutta tuosta alla olevasta tasokuvasta ehkä vähän sitäkin näkee. Kiilakavennettavilla silmukoilla neulottiin pystyraitaa. Kärjessä on leveä nauhakavennus.

Minulla oli vähän epäilyksiä neuloessa tuleeko näistä kivat sukat, mutta kyllä lopputulos on ihan kiva. Eli varmasti näille käyttöä tulee. Ehkä suurin ilo näiden neulomisesta oli kuitenkin tuon uuden silmukoiden luontitavan oppiminen. Nyt voisin pitää vähän taukoa sukkien neulomisesta, ennen kuin aloitan kesäkuun sukat.

Fireweeds

Ohje: Fireweeds by Yvette Noel
Koko: large
Lanka: Hertegarn Armonia musta (500) 55g ja Viking of Norways Nordlys lila-violetti (969) 31 g
Puikot: 2.25 mm
Tekniikka: neulominen
Kategoria: sukat
Tekoaika: 13.5-29.5.2023
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Fireweeds

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.