maanantai 25. joulukuuta 2017

Joululahjat 2017: Sukat isälle ja veljelle

Syksyn aikana tuli taas neulottua muutama joululahja. Veljelleni ja isälleni ruukaan neuloa villasukkia, sillä ne tuntuvat olevan mieluisia.


Veljelleni neuloin sukat, joiden mallineule muodostuu nostetuilla silmukoilla. Pitkän aikaa mietin lankakaupassa malliin sopivia värejä, mutta lopulta vallitsin rohkeasti sini-vihreä kirjavan langan raitaväriksi tumman harmaan kaveriksi. En yleensä kauheasti välitä näistä teollisesti värjätyistä kirjavista langoista, mutta tähän malliin tuo sopi ihan kivasti. Sukista tulikin oikein hauskan näköiset. Eikä yhtään liian kirjavat.


Ohjeesta en taaskaan ottanut paljon muuta kuin mallineuleen. Ohjeen mukaisista sukista olisi tullut polvisukat, mutta minä loin silmukat nilkan silmukkamäärän mukaan ja neuloin varsista lyhyemmät. Kantapään neuloin oman pääni mukaan ranskalaiseksi. Ainoastaan kärjissä yllätin itseni ja tein ohjeen mukaisen sädekavennukset.


Veljen joululahja sukat:

Tekoaika: 13.-30.10.2017
Ohje: Naisen ja miehen neulotut polvisukat by Minna Metsänen Novitasta kevät 2012
Lanka: Gjestal Janne tumman harmaa (427) 113 g ja sini-vihreä-kirjava (473) 61 g
Puikot: 3.5 mm
Koko: 46
Fiilis: Hauskan näköiset sukat!
Linkki Ravelryn projektiin: Christmas gift socks for my brother


Isän sukkien mallia piti miettiä vähän kauemmin. Sitten jonoani selaillessa tuli vastaan Tiina Kuun suunnittelemat Kontiot. Vaikka niiden jälkeen katselinkin muita malleja, en enää päässyt Kontioista yli, vaan ne oli tehtävä.


Ohje oli taattua Tiina Kuu laatua ja sukat valmistuivat lähes ongelmitta. Ainoastaan koko sai raapimaan päätä. On niin paljon vaikeampaa neuloa toisille, kun ei voi koko ajan sovittaa niin kuin itselle neuloessa. Toivottavasti näistä nyt tuli sopivan kokoiset.


Kontiot:

Tekoaika: 31.10.-13.11.2017
Ohje: Kontio by Tiina Kuu
Lanka: Gjestal Janne tumman harmaa (455) 145 g
Puikot: 3.5 mm
Koko: n. 43
Fiilis: Kivat sukat tuli! Toivottavasti koko on oikea.
Linkki Ravelryn projektiin: Kontio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.