lauantai 30. joulukuuta 2017

Sukka-Finlandia: Kuvastin

Sukka-Finlandian toinen etappi alkoi muutamaa päivää ennen joulua. Jälleen kerran ihastuin malliin heti. Pakko nämäkin oli neuloa.


Jouluvalmistelut hidastivat neulomista. Lisäksi ensimmäisessä yrityksessä minulla oli liian iso puikkokoko. Vasta jouluaattona pääsin kunnolla vauhtiin. Joulupäivänä sitten taas purettiin, koska olin aloittanut kiilalisäykset liian myöhään ja sukista oli tulossa liian isot. Puikotkin hajosivat silloin, kun pyöröpuikon kaapeli irtosi puikko-osasta. Onneksi minulta löytyi toiset samanlaiset puikot, joten neulomiseen ei tullut taukoa. Onnistuin jopa korjaamaan ensimmäiset puikot liimaamalla ja hyvin ne tuntuivat kestävän toisen sukan neulomisen.


Muuten malli olikin oikein mukavaa neulottavaa. Mallineule oli niin helppo, että sen oppi heti ulkoa. Ainoa muutos, jonka tein, oli, että tein kiilalisäykset joka toinen kerros. Minua ei vaivannut edes varren joustimen nurjat (jotka piti tehdä kiertäen) niin kuin osaa kisaajista.


Sukista tuli oikein kivat. Taaskaan en pitänyt näiden neulomisen kanssa kiirettä ja valmista tuli jälleen pari päivää ennen kierroksen päättymistä. Tällä etapilla olin 120. nopein. Jokohan ensi kierroksella olisin nopeampi?


Kuvastin:

Tekoaika: 21.-28.12.2017
Ohje: Kuvastin by Veera Välimäki
Lanka: Hjertegarn Basic magenta (1817) 94 g
Puikot: 2.75 mm
Koko: S
Fiilis: Nätit sukat!
Linkki Ravelryn projektiin: Sukka-Finlandia, etappi 2: Kuvastin

4 kommenttia:

  1. Ihanan väriset! :) Minusta se nurjien neulominen kiertäen oli ihan tuskaa, mutta ei se nyt enää siinä vaiheessa sukkaa haitannut. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pipo-otus. Minulla ei tuo nurjan neulominen kiertäen tunnu missään. Taidan olla aika onnekas sen suhteen.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.