torstai 21. joulukuuta 2017

Sukka-Finlandia: In memoriam

Tämä syksy onkin ollut täällä blogissa aika hiljainen. Se ei johdu siitä etten olisi käsitöitä tehnyt. Kyllä minä niitä olen tehnyt ihan yhtä paljon kuin ennenkin. Kaikki valmistuneet ovat vain olleet joululahjoja, joita ei voi vielä julkisesti esitellä (niistä lisää sitten joulun jälkeen). Ja sitten olen virkannut Kalevala peittoa, joka on vielä kesken. Mutta nyt vihdoinkin sain valmiiksi jotain, jonka voin esitellä täällä blogissa.


Sukka-Finlandian ensimmäinen etappi alkoi itsenäisyyspäivänä. Vaikka ihastuin malliin heti, en ihan heti päässyt aloittamaan, koska päätin ensin virkata kaikki peiton palaset valmiiksi. Niinpä loin silmukat ensimmäiseen sukkaan vasta kolme päivää ohjeen julkaisun jälkeen.


Näiden sukkien neulominen sujui yllättävän jouhevasti. Lankavalintoihini olin heti tyytyväinen ja purkaakaan ei tarvinnut kuin toisen sukan kantapään käännöksessä muutaman kerroksen. Lisäksi nautin koko ajan tämän kuvion neulomisesta.

Samat jutut voisin näistä sukista sanoa kuin muistakin neulomistani Tiina Kuun sukista. Kaikki yksityiskohdat oli niin huolella mietitty, että mitään en halunnut tehdä toisin. Riitti, kun seurasi ohjetta.


Mitään stressiä en näiden sukkien neulomisesta ottanut vaan neuloin ne nautiskellen. Ja siitä huolimatta ne valmistuivat kaksi päivää ennen etapin päättymistä. Sijoitukseni oli tällä etapilla 101., joka on yllättävän hyvin siihen nähden, etten kovin tosissani kilpaillut. Seuraava etappikin ehti jo alkaa ja kyllä nekin sukat on tehtävä, kunhan tässä joulunkiireiltä kerkiää.


In memoriam:

Tekoaika: 9.-18.12.2017
Ohje: In memoriam by Tiina Kuu
Lanka: Lanitium ex machina Basic Sock värissä Andueil 44 g ja Filcolana Arwetta värissä syreeni (267) 43 g
Puikot: 2.5 mm
Koko: M
Fiilis: Ihanat sukat!
Linkki Ravelryn projektiin: Sukka-Finlandia, etappi 1: In memoriam

6 kommenttia:

 1. Kauniit sukat, olet valinnut todella nätit värit!

  VastaaPoista
 2. Paras palkkio suunnittelijalle on tyytyväinen neuloja <3 . Kiitos kauniista sanoistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, että jaksat näitä mahtavia ohjeita meille neulojille tehdä.

   Poista
 3. Tosi kauniit sukat! Ihanat värit.

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.