sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Xylitol lapaset läpällä

Tuossa pari viikkoa sitten, kun Stripes gone crazy villatakki valmistui, en oikein tiennyt mitä neuloisin seuraavaksi. Tai tiesin, että haluan neuloa lapaset. En vain tiennyt millaiset lapaset. Siinä sitten ilta kului Ravelryn lapasohjeita selatessa. Sitten muistin muutamaa viikkoa aikaisemmin törmänneeni kivan näköisiin kirjoneule lapasiin. Etsin sen mallin saman tien ja tiesin heti, että nyt olen löytänyt etsimäni.


Lapasten aloittaminen ei kuitenkaan ollut ihan helppoa. Ensin piti löytää varastoistani kuusi toisiinsa sopivaa lankaa. Päädyin testailemaan eri väriyhdistelmiä parin päivän ajan ennen kuin löysin minua miellyttävän yhdistelmän. Huomasin, että parhaiten sopivat sellaiset yhdistelmät, joissa pohjaväri on vaalea ja kuvioväri samaa sävyä, mutta tummempana.


Kun oikea väriyhdistelmä löytyi, kirjoneule osuus sujui ongelmitta. Tässä mallissa kirjoneulekuviot olivat siitä kivoja, ettei pitkiä langanjuoksuja ollut ja siksi kirjoneuleen neulominen oli nautinnollista. Ainoa ärsyttävä asia oli, että kuusi työssä kiinni olevaa lankaa menivät koko ajan sotkuun. Onneksi yhdellä kerroksella käytettiin korkeintaan kahta väriä kerrallaan.


Tässä mallissa kivaa oli tuo läppä, joka suojaa sormia kylmältä, mutta tarvittaessa sen voi avata, jos vaikka haluaa käyttää älypuhelinta ilman, että koko käsi jäätyy. Ohjeesta poiketen tein läpän alle jokaisen sormen erikseen. Siinä vaiheessa homma taas hiukan jumitti, kun mietin haluanko sormet olevan saman väriset vai eriväriset.


Kivat lapaset näistä kaiken säätämisen jälkeen tuli. Ja kyllä nämä heti käyttöön pääsevät.

Xylitol Mittens:

Tekoaika: 15.10.-1.11.2016
Ohje: Xylitol Mittens with Flap by Outi Kater
Lanka: Cascade Yarns Heritage plum (5605) 22 g, Handu PukkIlu totinen hyasintti 12 g, Hjertegarn Sock 4 violetti (5770) 7 g, Louhittaren luolan Väinämöinen haltia 10 g, Lanitium ex Machina Basic Sock Anduin 10 g,  Pirkanmaan Kotityön Roosanauha Sukkalanka lila (56) 10 g
Puikot: 2.25 mm
Muokkaukset: Läpän alle neuloin yksiväristä ja kaikki sormet erikseen.
Fiilis: Kivan näköiset lapaset!
Linkki Ravelryn projektiin: Xylitol Mittens

16 kommenttia:

 1. Aivan ihanat! Upea väriyhdistelmä, harmoniset ja silti vekkulit. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat. Tosi kaunis malli ja olet valinnut aivan mahtavat värit. Plussaa myös erivärisormista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä vähän mietin noita erivärisiä sormia siksi, etten ollut varma onko ne minun tyylisiä. Mutta niistä tuli enemmän minun tyyliset, kun vaihdoin etusormen värin vaalean punaisesta lilaksi.

   Poista
 3. Kivalta näyttää! En edes tajunnu aluksi, että noi tummat kuviot ei oo samaa väriä...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo Heritage ja Sock 4 ovat kyllä melkein samanvärisiä.

   Poista
 4. On kyllä hienot lapaset/sormikkaat/kädenlämmittimet jotka ovat täynnä yksityiskohtia!

  VastaaPoista
 5. Ihanan väriset lapaset ja taidokkaasti tehdyt!

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.