lauantai 5. toukokuuta 2018

Lala

Olen jo monta vuotta haaveillut Wollmeise langasta. Kun viime syksynä Oulun kädentaito-messuilla oli Kerän ständillä vyyhti kauniin väristä Wollmeisen pitsilankaa, oli minun pakko ostaa se. Mietin pitkään, mitä haluaisin siitä neuloa. Sitten Ravelryn HC-neulojat ryhmässä alkoi huhtikuun alussa Anna Johanna (Neulisti) -KAL. Silloin valinta kirlastui. Neuloisin langasta Lala-takin.


Lala oli oikein mukavaa neulottavaa. Se neulotaan ylhäältä alas ja siinä on raglan-hihat. Mitään vartalomuotoiluja ei tehty, vaan hihojen erottamisen jälkeen sai vain posottaa menemään. Pitsin neulominen sentään piti mielenkiintoa yllä. Tuntuikin että tämä takki valmistui ihan huomaamatta.

Sen verran mallia jälleen muokkasin, että vartalo-osuuden neuloin hiukan ohjetta pitemmäksi ja hihat neuloin taas lyhyemmäksi. Silti ne ovat ihan siinä ja siinä tuntuvatko ne minusta liian pitkiltä. Ensimmäisen napinläven tein myös hieman ohjetta aikaisemmin, silloin kun erotin hihat vartalosta.


No entäs se lanka sitten? No olihan se ihan kivaa neulottavaa. Ja parasta oli se, että se oli 300 gramman vyyhdillä. Siis yhtään ylimääräistä langanpäätä ei tullut pääteltäväksi. Ilman muuta voisin hankkia tätä lankaa toistekin.

Tästä tuli ihana takki! Tykkään niin kovasti tuosta pitsistä. Ilmat saisivat vaan vähän lämmetä, että tätä tarkenisi käyttää.


Lala:

Tekoaika: 6.4.-2.5.2018
Ohje: Lala by Anna Johanna
Lanka: Rohrspatz & Wollmeise Lacegarn värissä blumig 193 g
Puikot: 4.5 mm
Koko: S
Fiilis: Ihanan kesäinen takki!
Linkki Ravelryn projektiin: Lala

10 kommenttia:

 1. Todella kaunis takki! Kiinnostuin tuosta langasta, pitääkin käydä googlettaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Venla! Noita Wollmeisen lankoja kehuttiin jokunen vuosi sitten paljon Ravelryssa. Silloin ne taisivat olla myös aika vaikeasti saatavilla niiden suosion takia. Nykyään niitä taitaakin olla paremmin saatavilla.

   Poista
 2. Tosi kaunis takki, ja Wollmeisen langat on kyllä riittoisia!

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.