perjantai 11. toukokuuta 2018

Tinja kämmekkäät

Taas neuloin kauan jonossani pyörineen mallin: Tinja kämmekkäät Pitsit puikoille kirjasta. Tämän mallin kanssa olen ollut hiukan kahden vaiheilla podotanko ne kokonaan jonosta pois vai neulonko. Lopulta päädyin ne neulomaan sillä tällainen pieni työ on hyvä käyttökohde lankavaraston yksittäisille kerille. Kaivoin siis esille kerän Novitan Luxus Alpacaa kämmeköitä varten ja aloin neuloa.


Yllättäen nautin kovasti näiden neulomisesta. Luxus Alpaca oli todella miellyttävää neulottavaa, eikä kämmekkäiden ohjeessakaan ollut mitään vikaa. Tai no hiukan piti mallia muokata omaan makuun sopivammaksi. Neuloin siis ranteeseen kaksi mallikertaa ohjeen yhden sijaan ennen kuin aloitin peukalokiilan. Peukalokiilaa siirsin yheden silmukan verran kämmentä kohti sillä muuten tuntui, että kämmenselän pitsi siirtyi liikaa käden sivuun. Lopuksi vielä neuloin peukaloon hiukan lisää pituutta.


Peukalokiilassa oleva pitsikuvio on suurin suosikkini tässä mallissa. Sitä ei oikein kirjan kuvista nähnyt ja siksi se tuli minulle hiukan yllätyksenä (kuka nyt ohjetta etukäteen lukisi?).


Odotukset näiden kämmekkäiden suhteen eivät olleet kovin korkealla, tavoitteena oli vain kuluttaa vanhaa lankaa pois. Loppujen lopuksi kuitenkin ihastuin näihin kovasti. Pitsi näyttää kivemmalta kuin kirjan kuvissa ja käyttämäni langan ansiosta kämmekkäät tuntuvat todella miellyttävältä kädessä. Ei siis yhtään turha projekti.

Tinja kämmekkäät:

Tekoaika: 26.4.-2.5.2018
Ohje: Tinja by Kristel Nyberg Pitsit puikoille kirjasta.
Lanka: Novita Luxus Alpaca harmaa (043) 31 g
Puikot: 3.5 mm
Koko: S
Fiilis: Yllättävän kivat kämmekkäät tuli!
Linkki Ravelryn projektiin: Tinja

4 kommenttia:

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.