lauantai 30. kesäkuuta 2018

Flying donegal

Anna Johannalta eli Missä neuloimme kerran -blogin Neulistilta ilmestyi maanantaina uusi takki ohje, Flying donegal. Minä pääsin testineulomaan ohjeen etukäteen. Heti kuultuani pääseväni mukaan testineulontaan, kävin Lankamaailmassa ostamassa siihen Arwettaa. Olen käyttänyt sitä muutamissa sukissa ja tykännyt sen pehmeydestä niin, että pusero tai takki siitä on ollut suunnitelmissa. Nyt tiesin tilaisuuteni koittaneen toteuttaa se suunnitelma.


Tämä takki oli aika perus ylhäältä alas neulottu takki. Siinä on raglanhihat ja selässä katseenvangitsijana palmikoita. Kaulukseksi neulottiin ainaoikein shaalikaulus. Myös helmassa ja hihansuissa on leveä ainaoikein neulottu reunus.


Ohje oli jo testivaiheessa selkeä ja virheetön. Siispä takin neulominen oli oikein nautittavaa puuhaa. Suurimmat ongelmat minulla oli kauluksen neulomisessa. Minulla ainaoikean tiheys oli paljon löysempää kuin sileän. Siksi ohjeen mukaan silmukoita poimittuani niitä oli ihan liikaa ja kaulus aaltoili. Päädyin poimimaan silmukoita kaulukseen parikymmentä vähemmän ja lisäksi otin siihen puoli numeroa pienemmän puikot, niin sain kauluksesta täydellisen. Lisäksi jouduin jättämään hihojen ainaoikeinreunuksen lyhyemmäksi ettei hihoista olisi tullut aivan liian pitkät.


Takista tuli juuri sellainen kuin odotinkin, siis ihana. Ja Arwetasta neulottuna siitä tuli tosi pehmeä. Hiukan takki venähti sen kasteltuani, mutta oikeastaan se oli ihan hyvä, sillä tykkään tällaisista pitkistä takeista


Flying donegal:

Tekoaika: 4.5.-17.6.2018
Ohje: Flying Donegal by Anna Johanna
Lanka: Filcolana Arwetta värissä Tistelblomst (268) 300 g
Puikot: 4.5 mm ja reunukseen 4 mm
Koko: M1
Fiilis: Ihana takki!
Linkki Ravelryn projektiin: Testknit: Flying Donegal

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis takki, ja noin pitkäksi yllättävän kevyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emma! Tämä kun neulottiin suht löysällä tiheydellä, niin kyllähän siitä kevyt tuli.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.