lauantai 4. elokuuta 2018

Lämmin Lauha

Eipä ole tullut nyt kesällä pahemmin blogia päivitettyä. Ja se johtuu ihan vain laiskuudesta, sillä kuumasta kesästä huolimatta olen tehnyt käsitöitä ihan tavallista tahtia. Eiköhän nyt siis ole aika alkaa purkaa mitä olen kesän aikana tehnyt.

En ollut edes saanut Flying Donegal takkia vielä aivan valmiiksi, kun ihastuin jo seuraavaan Neulistin uuteen malliin: Lauhaan. Ilokseni pääsin myös sen testineulojaksi. Oikeastaan olisi ollut järkevämpää neuloa pitkähihaista puuvillapuseroa, jollaista suunnittelin neulovani jo viime vuonna, eikä jälleen uutta villapuseroa. Onneksi Lauha sentään oli aika nopea neulottava.


Lauhan testineulojat saivat puseron langaksi tilata etukäteen Kässäkerho Pompomin uutta Suoma single lankaa, jolle malli on suunniteltu. Suoma single on yksisäikeistä suomenlampaan villaa. Virallisesti se tuli myyntiin tämän vuoden Jyväskylän neulefestareilla, ja tuntui olevan siellä ihan hitti, mitä olen blogeja ja sosiaalista mediaa seurannut. Minulla jäi tänä vuonna festarit väliin, mutta se, että pääsin etukäteen käsiksi tähän lankaan, lievitti hiukan harmistusta. Sillä Suoma oli todella ihanaa lankaa. Yllätyin aivan kuinka pehmeää neulosta siitä syntyi. Ainoa asia mstä en Suomassa pitänyt oli se, että se oli aika roskaista. Mutta muuten pidin langasta kovasti ja voisin aivan hyvin neuloa siitä jotain muutakin.Lauha oli oikein rentouttavaa neulottavaa, kun se oli enimmäkseen ihan perus ylhäältä alas neulottu pusero. Hartia/hiha muotoilu oli yhdistelmä satulahartiaa ja raglanhihaa. En ole aiemmin juuri tällaista muotoilua tehnyt, mutta ihan hyvin se tuntuu toimivan. Hihansuissa ja helmassa on muutama kerros ainaoikeaa ja sen jälkeen nirkkopäättely. Kokonaisuuden kruunaa vielä kontrasti värillä tehdyt pitsireunukset.

Ohje oli jälleen kerran jo testausvaiheessa oikein selkeä. Aika tarkkaan minä ohjetta noudatinkin. Ainoastaan ainaoikein reunukset neuloin pienemmillä puikoilla, ettei se olisi taittunut niin voimakkaasti ylöspäin. Helman ainaoikein reunuksen jouduinkin neulomaan kolmesti ennen kuin olin siihen tyytyväinen. Hihoja lyhensin aloittamalla hihakavennukset kymmenen kerrosta aiemmin kuin ohjeessa.


Tästä tuli ihana pusero. Ja hurjan lämmin. Jo neulomisvaiheessa olin aina puseroa sovittaessa läkähtyä kuumuuteen, vaikka edes pahimmat helteet eivät siinä vaiheessa vielä olleet kunnolla alkaneet. Valmiin puseron kuvatkin otettiin illalla kymmenen aikaan, jolloin puseroa pystyi juuri ja juuri pitämään. Mutta veikkaan, että tämä pusero on suosikkini ensi syksynä ja talvena.


Lauha:

Tekoaika: 21.6.-15.7.2018
Ohje: Lauha by Anna Johanna
Lanka: Kässäkerho Pompom Suoma single värissä mustikka 182 g ja harma 5 g
Puikot: 3.5 mm ja 3 mm ainaoikein reuuksiin
Koko: M1
Fiilis: Ihana ja lämmin pusero!
Linkki Ravelryn projektiin: Testknit: Lauha

10 kommenttia:

 1. Tämä on tosi kaunis malli. :) Ihana harmaa versio! Varmasti mukava neule syksyn viileyteen.

  VastaaPoista
 2. Suoma on kyllä hieno lanka. Niin lämmin ja pehmeä, vaikka niin kevyt ja villainen.

  VastaaPoista
 3. Ihana versio 😍 Tämä malli kiehtoo, jos vaan saan taas paidanneulomisfiiliksen takaisin, niin otan tämänkin puikoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen kyllä tätä mallia, ohjekin oli taattua Anna Johannan laatua.

   Poista
 4. Hurmaava neule! Vaaleampi pitsineule kruunaa kaiken.

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.