lauantai 18. elokuuta 2018

Pitsikori

Tämä kori oli minun kesälomaprojektini tänä vuonna, vaikka valmistuminen venyikin hiukan loman loppumisen jälkeiseen aikaan. Itse korin tarina alkoi kyllä jo viime vuonna. Silloin sen ohje ilmestyi Kodin Pellervo -lehdessä. Me äidin kanssa ihastuttiin koriin molemmat ja melkein samantien tilattiin tarvikkeet. Sitten ne saivatkin lojua käyttämättömänä vuoden. Viimein kesälomani alussa päätin, että nyt tämä kori on pakko tehdä.


En oikein osaa sanoa, millä tekniikalla kori on tehty. Ensin siinä ommeltiin ontelokuteella laakapistoja muoviverkkoon, josta tuli korin reunat Kun koko verkko oli päällystetty laakapistoilla, kudetta pujoteltiin näiden pistojen lomaan niin, että korin pinta näyttää kudotulta. Yläosaan ei kudetta pujoteltu niin tiheästi, joten siihen jäi reikiä.


Korin pohjana on ostettu laukunpohja, joka reunustettiin virkkaamalla ennen pohjan ompelua paikalleen. Ensimmäinen kerros laukunpohjan ympärille olikin aikamoista taistelua. Pohjassa olevat reiät olivat niin pieniä, että oli pakko käyttää 2.5 mm koukkua. Sillä kun yritti vetää kudetta pienen reiän läpi, niin koukku joutui koville. Tuon kerroksen jälkeen kyseinen virkkuukoukku olikin aika käyttökelvoton.


Korin sanka tehtiin myös muoviverkosta, joka päällystettiin virkkaamalla. Tuon pohjan virkkaamisen jälkeen se olikin aika rentouttavaa puuhaa. ja valmista tuli nopeasti. Sangan viimeistelee napit, jotka löysin omista varastoistani. Ohjeen mukaan nappi laitettiin vain  toiselle puolelle, mutta minä halusin napit molemmille puolille, että ei ole niin väliä miten päin koria pitää esillä.


Oli mukavaa tehdä vaihteenvuoksi jotain hiukan erilaista käsityötä ja koristakin tuli oikein kiva. Suunnittelin, että tässä korissa alan säilyttämään keskeneräisiä käsitöitäni ja niiden tarvikkeitta.


Pitsikori:

Tekoaika: 7.7.-13.8.2018
Ohje: Kodin Pellervo 6-7/2017, löytyy ilmaiseksi myös Lankavan nettisivuilta
Kude: Esteri ontelokude violettia n. 130 g ja luonnonvalkoista n. 110 g
Muita tarvikkeita: Stafil muoviverkko ja soikea Stafil laukunpohja, 2 nappia
Virkkuukoukku: 2.5 mm ja 5 mm

6 kommenttia:

 1. Onpa kaunis! Ja erikoinen tekniikka, en ole koskaan törmännyt. Mutta hieno on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Tuollaisia kuteella muoviverkon päällystämis ohjeita oli viime vuonna jonkin verran käsityölehdissä. Mutta ei tämä kyllä mitenkään yleinen tekniikka ole.

   Poista
 2. Siis onpa hieno kori. Aivan uusi tekniikka, tosi mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo oli kyllä mielenkiintoinen tekniikka.

   Poista
 3. Jännän näköinen, olisi ollut kiva nähdä kuvia työvaiheista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, työvaihekuvat olisi varmaan olleet ihan kivoja, mutta työtä tehdessä harvemmin jaksan/muistan kaivaa kameraa esiin, niin ne jää sitten ottamatta. Instaan taisin muutaman kuvan tästä laittaa keskeneräisenä. Ja ohjeessa oli hyvät kuvat vaikeimmista jutuista.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.