torstai 24. tammikuuta 2019

Mukinalusia

Niin kuin olen jo aikaisemmin kertonut, niin muutin tuossa viime vuoden lopussa. Samalla iski pieni sisustus innostus. Se tulee varmasti näkymään täällä blogissakin, kun alan toteuttaa kaikkia suunnitelmiani. Mattoja, verhoja, peittoja ja pannunlappuja on ainakin suunnitelmissa. Tässä tulee nyt ensimmäinen toteutus: lasinaluset.


Minä olen aina ajatellut, että lasinaluset ovat vähän turhakkeita enkä uskonut koskaan sellaisia tekeväni. Mutta sitten kämppikseni toivoi mukien alle jotain lautasta tai vastaavaa, ettei pöytä likaantuisi. Minä ehdotin virkattuja lasinalusia ja yllättäen se meni läpi.



Seuraavaksi aloin Ravelryn haulla etsiä millaisia valmiita ohjeita lasinalusille on. Suuri trendi niissä näkyi olevan kissan takapuolen muotoisen lasinaluset. Ne eivät kuitenkaan innostaneet kämppistäni, joten valitsin perinteisemmät Dropsin mallit.


Nämä olivat kyllä tosi loistavia jämälankojen tuhoamiseen. Oikeastaan tarvetta ei ollut kuin aivan parille lasinaluselle, mutta minä vähän innostuin ja tein niitä lopulta 11 kappaletta: 9 yksiväristä ja kaksi moniväristä jolla yritin tuhota käyttämäni langat mahdollisimman täydellisesti. Ja hyvin onnistuinkin siinä. Kaikki suunnittelemani langat meni, mutta toisen värikkään alusen pari viimeistä kerrosta piti tehdä toisella langalla.


On muuten älyttömän palkitsevaa, kun saa jonkun langan kulutettua aivan viimeistä metriä myöten. Hiukan piti testailla mihin langat riittävät, mutta kun sai ne juuri ja juuri riittämään jollekin kerroksella, niin kylläpä tuli hyvä mieli.


Kyllä näistä ihan nättejä tuli. Aika sitten näyttää onko näille oikeasti käyttöä, vai unohtuvatko ne kaappiin.


Mukinaluset:

Tekoaika: 4.-17.1.2019
Malli: Bright Side Coasters by DROPS Design
Lanka: Rico Design Essentials Cotton DK lila (16) 9 g, kardinaali (84) 11 g, fuksia (13)  26 g, violetti (18) 26 g, Sandnesgarn Mandarin Medi harmaa (6030) 5 g
Koukku: 3.5 mm
Linkki Ravelryn projektiin: Bright Side Coasters

4 kommenttia:

  1. Lasinalusille on itselläkin ollut nyt enemmän käyttöä, kun on valkoiseksi maalattu pöytä. :) Tosin itse en ole tehnyt vielä yhtään lasinalusta, kun on noita huopaisia yms. ennestään. Ja jotta lasinaluset eivät jää kaappiin, niin niille täytyy olla jokin nätti säilytyskori, jota voi pitää pöydällä, ellei niitä halua pitää vaan sellaisenaan näkösällä... ;) Oma kokemus on, että lasinalunen pitää olla helposti käden ulottuvilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kori on hyvä idea. Täytyy laittaa korvan taakse, jos vaikka jossain vaiheessa ehtisi vaikka virkata sellaisen. Ja ehkä tosiaan meilläkin nuo lasinaluset tulevat käyttöön, kun meilläkin pöytä on valkoinen.

      Poista
  2. Nättejä ovatkin! Mukinalusia en ole oppinut käyttämään, mutta uutta ruokapöytää kun ollaan ostamassa, olen ajatellut, että pöydän pintaa pitää vähän suojella jatkossa. Joten eiköhän noitakin tule virkattua täälläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, toivottavasti minäkin muistan näitä käyttää, sillä kyllä näin parin päivän kokemuksella nuo tosiaan suojaavat pöytää.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.