lauantai 25. tammikuuta 2020

Sukka-Finlandia 2020: Ihana valo

Sukka-Finlandian toinen etappi alkoi mukavasti perjantai-iltapäivänä. Mallina oli Tiia Niemen Ihana valo.


Näissä sukissa saikin vähän haastaa itseään, sillä etuosan kuvio tehtiin intarsiana, joka ei ole minulle kovin tuttu tekniikka. Ensin tuntuikin, että jälkeni ei ollut kovin siistiä, mutta muutaman mallikerran toiston jälkeen jälkikin parani.


Minua hiukan harmittaa, etten tehnyt intarsia kuviota yhtä mallikertaa enemmän. Se olisi hyvin mahtunut, sillä nyt jouduin neulomaan paljon sileää ennen kuin pääsin aloittamaan kärkikavennukset. Nopeuden takia tein kuitenkin nyt vain minimimäärän kaaviontoistoja. Kiireessä sukista meinasikin tulla liian lyhyet. Ensimmäisessä sukassa aloitin kärkikavennukset liian aikaisin. Sukan valmistuttua totesin sukan olevan liian lyhyt. Toisen sukan neuloin sitten pidemmäksi. Ja raportoituani sukkien valmistuneen purin ensimmäisen sukan kärkikavennukset ja neuloin senkin pidemmäksi.


Mallina nämä sukat olivat aika hidasta neulottavaa. Paitsi uusi tekniikkaa, sukissa neulottiin paljon nurjaa, joka on hitaampaa kuin oikean neulominen. Vähän huolestuttikin miten kisassa käy, kun sukat tuntuivat etenevän niin hitaasti. Tilanne oli kuitenkin sama kaikille kisaajille ja lopulta minulle kävi ihan hyvin.


Ehdin aloittamaan sukat kunnolla vasta perjantai-iltana. Lauantai kului lähes tulkoon täysin sukkia neuloen ja sunnuntaina aamupäivällä ne olivat valmiit. Sijoitukseni tällä etapilla oli 31. Erittäin hyvin siis. Seuraava etappi alkaakin sitten huomenna sunnuntaina. Sitä odotellessa.

Ihana valo:

Tekoaika: 17.-19.1.2020
Ohje: Ihana valo by Tiia Niemi
Lanka: Arwetta Classic (188) pinkki ja Cascade Heritage (5605) luumu 3 g
Puikot: 2.25 mm
Linkki Ravelryn projektiin: Sukka-Finlandia 2020: Ihana valo

7 kommenttia:

 1. Kauniit sukat, mukavat värit. Ja hyvä sijoituskin kisassa, hienoa! 😊

  VastaaPoista
 2. Kauniit! :) Ihan huikea sijoitus. Mulla ei rahkeet oikein riittäneet tällä etapilla, mutta sukat valmistuivat ja se on pääasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pipo-otus! Joo, kyllähän se sukkien valmiiksi saaminen on tärkeämpää kuin kisa.

   Poista
 3. Todella kauniit ja hurjan nopeasti olet neulonut :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Venla! Hämmästyin vähän itsekin kuinka hyvin pärjäsin tällä etapilla.

   Poista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.