sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Sukka-Finlandia 2020: Ingrid

* Lanka saatu blogin kautta
Nyt on Sukka-Finlandian toinenkin etappi  minun osaltani ohi, mutta täällä on esittelemättä vielä ensimmäisenkin etapin sukat. Joten tässä ne.


Sukka-Finlandian ensimmäinen etappi alkoi loppiaisaamuna. Langan olin valinnut jo hyvissä ajoin ja kaivanut esille, joten pääsin aloittamaan lähes tulkoon heti ohjeen tultua sähköpostiini. Onneksi malli oli tosi nätti ja mielenkiintoinen neulottava, joten siinä loppiainen kului mukavasti sukkia neuloen.


Malli oli siis Niina Laitisen Ingrid. Pitsit ja palmikot ovat lemppareitani, joten tottakai tykkäsin näiden sukkien neulomisesta. En vain tiedä johtuiko se neulenopeudestani vai mistä, mutta jostain syystä tein paljon virheitä palmikonkäännöissä. Osan vielä huomasin niin myöhään, etten alkanut niitä enää korjata. Tuskin niitä kuitenkaan kukaan huomaa ja kisassa sukat menivät läpi.


Näitä sukkia tehdessä tuli myös tehtyä jotain mitä en ole tehnyt moneen vuoteen, nimittäin perinteisen hollantilaisen kantapään. Minä teen yleensä ranskalaisen kantapään, koska se sopii mielestäni jalkaani paremmin ja saan siitä siistimmän näköisen. Nyt kuitenkin kisan takia piti tehdä hollantilainen. Meneehän se tuokin.


Langaksi valitsin reilu vuosi sitten Prymiltä saamani Regian Premium Alpaca Soft -langan. Hiukan pelkäsin olisiko lanka liian pörröinen malliin. En ollut varma erottuisiko mallineule siitä. Huoli oli kuitenkin turha, sillä malli toimi oikein hyvin tällä langalla. Ainoa miinuspuoli oli vain, että tämä lanka oli aika takertuvaa ja siksi ei ehkä kaikkein nopeinta neulottavinta. Ei siis ihan kaikkein paras lanka kisaneuleeseen, vaikka lopputulos on todella miellyttävän tuntuinen.

Sain ensimmäisen sukan neulottua ensimmäisen päivän aikana. Seuraavana päivänä oli töitä ja se vähän hidasti neulomista. Olin varma, etten seuraavan päivän aikana saisi valmiiksi toistaa sukkaa, vaikka aloitin sitä jo hieman ensimmäisen päivän aikana. Työpäivän jälkeen neuloin kuitenkin raivoisasti ja niin illalla 11 jälkeen toinenkin sukka oli valmis. Kisassa päädyin tällä etapilla sijalle 75. Ihan hyvä suoritus.


Ingrid:

Tekoaika: 6.-7.1.2020
Malli: Ingrid by Niina Laitinen
Lanka: Regia Premium Alpaca Soft harmaa 66 g
Puikot: 3 mm
Linkki Ravelryn projektiin: Sukka-Finlandia 2020: Ingrid

6 kommenttia:

  1. Kyllä vaan nätit ovat. Minä ihastelen teidän nopeiden aikaansaannoksia ja säilön ohjeet talteen. Ehkä joskus kesällä omalla ajalla neulon tuon mallin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirena! Tämä on varmasti mukava malli neuloa vähän hitaammin.

      Poista
  2. Ihanat. Harmaa ja palmikot sopivat kyllä täydellisesti yhteen. Itsekin olisin harmaat versiot varmaan tehnyt, jos sitä ois sattunu lankalaatikosta löytymään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pipo-otus! Harmaa oli kyllä hyvä väri näihin.

      Poista
  3. Tosi kauniit! Ja tuo harmaa sopii noihin loistavasti.

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.