sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Jämälankajoulukalenterisukat

 Osallistuin viime joulun alla jämälankajoulukalenteri vaihtoon. Siinä lähetettiin neljälle vaihtoparille kullekin kuusi 5 g jämälankavyyhtiä paketoituna ja numeroituna ja lisäksi yhdelle vielä erillinen aattolahja. Samanlaisen satsin sai siis tietenkin itsekin. Minä sain vielä yhdeltä pariltani ekstra vyyhdin ensimmäisenä adventtina avattavaksi. Ja niin sain joka päivä joulukuussa jouluaattoon asti uuden pienen lankavyyhdin. Aattolahjaksi sain vielä 3 vähän isompaa (20 g) minivyyhtiä ja suklaata. Joulun jälkeen aloin pohtia mitä näistä minivyyhdeistä tekisin ja lopulta päätin neuloa niistä sukat.

 
Neuloin sukat omasta päästäni vaikka raidoituksen olen pongannut jostain netistä vuosia sitten. Novitallakin taitaa nykyään olla ohje tämäntapaisiin sukkiin. Idea on yksinkertaisesti neuloa yksi kerros uudella raitavärillä, yksi kerros vuorotellen yksi silmukka samalla ja  yksi edellisen raidan värillä ja sitten vielä yksi kerros samalla värillä kuin ensimmäinen kerros. Sitten vaihdetaan väriä ja aloitetaan alusta. Väreinä käytin 25 joulukalenterista saamaani lankaa. Aattolahjasta saamani langat jätin tällä kertaa pois. Käytin ensin kerran jokaista lankaa satunnaisessa järjestyksessä ja sen jälkeen jatkoin melkein samassa järjestyksessä uudelle kierrokselle. Toisen sukan neuloin identtiseksi.

 
 Sukkamalli oli muuten minun perussukkani. 2 oikein, 2 nurin -resori, ranskalainen kantapää ja leveä nauhakavennuskärki. Resorit, kantapäät ja kärjet neuloin mustalla sukkalangalla. Se loppui vähän kesken, pari kerrosta jäi toisesta kärjestä vajaaksi. Onneksi minulta löytyi sopivaa toisen merkkistä mustaa sukkalankaa, jolla neuloin ne muutamat puuttuvat kerrokset.

 
 Langanpäiden päättelyyn sain kulumaan yhden illan ja vähän päälle, vaikka muutaman raidan neulottuani tajusinkin alkaa päättelemään langanpäitä jo neuloessa. Sukista tuli tosi kivat. Tykkään kovasti. Paljon ei kuitenkaan kulunut joulukalenterilankoja. Nyt pohdin alanko neulomaan niistä peittoa vai jotain muuta.

 

Jämälankasukat

Ohje: Omasta päästä
Koko: n. 39-40
Lanka: Hjertegarn Sock 4 musta 19 g ja jämälankajoulukalenteri lankoja yhteensä 42 g
Puikot: 2.25 mm
Tekoaika: 30.12.2021-13.1.2022
Linkki Ravelryn projektiin: Christmas Calender to Socks

2 kommenttia:

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.