keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Musta päivä

 Hiukan surullisissa tunnelmissa on täällä alkanut tämä vuosi ja viime viikonloppuna minun piti osallistua hautajaisiin. Päätin pukea sinne viime vuonna ompelemani mekon. Mutta koska on talvi, piti varautua siihen, että ilma on aika kylmä. En ole neulonut koskaan pitkiä täysin mustia sukkia, joten äitini ehdotti, että neuloisin mustat säärystimet sääriäni lämmittämään. Niin päätin tehdä. Omista varastoistani ei mustaa lankaa löytynyt tarpeeksi, mutta äidiltä sain mustaa Nallea säärystimiä varten.

Malliksi valitsin Satu Kesävaaran GreyDay säärystimet. Niissä yläreunassa on valepalmikkoresori. Sitten säären leveimmässä kohdassa on sileää neuletta, jonka jälkeen vähitellen aloitetaan valepalmikoita aina pari kerrallaan niin, että alareunassa on taas valepalmikkoresoria. Ohjeessa käytettiin ohutta fingering paksuista lankaa ja vielä ohuempaa mohair-silkki-sekoite lankaa yhdessä, mutta minulla oli siis vain yksinkertainen Nallea. Aika lähelle pääsin sillä ohjeen tiheyttä.


Säärystimet valmistuivat onneksi sukkelaan, eikä musta värikään pahasti häirinnyt, vaikka mustan neulominen näin keskellä talvea ei mitään mielipuuhaani ole. Säärystimiä en olekaan aiemmin neulonut.

Hautajaispäiväksi sattui toki viikon kylmin päivä, joten säärystimelle oli todellakin käyttöä. Hyvin siis lopulta tarkenin haudalla seisoa. Ja enköhän minä näille muutakin käyttöä keksi.

Black day säärystimet:

Ohje: GreyDay Legwarmers by Satu Kesävaara
Lanka: Novita Nalle musta 139 g
Puikot: 3 mm
Tekoaika: 13.-19.1.2022
Linkki Ravelryn projektiin: Black Day Legwarmers

4 kommenttia:

 1. Kauniit säärystimet. Hautajaisissa on minusta aina kylmä ja puhumattakaan talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iso Gnu! Minulle ei onneksi tullut kylmä noissa hautajaisissa joihin osallistuin hyvän vaatetuksen ansiosta.

   Poista
 2. Kauniit säärystimet ja kyllä niille varmasti on käyttöä muulloinkin. Säärystin on kätevämpi kuin pitkät sukat kun ei tarvitse ajatella mihin kenkään mahtuu. Varsinkin kun on tuollainen erikoistilaisuus, surullinen. Toki pitkillä sukillakin on paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KristiinaS! Minä en oikein ole innostunut säärystimistä, kun minulla on melkein aina ohuet villasukat jalassa ja kengät hankittu niin, että villasukat mahtuvat niihin. Nyt ei vain aika riittänyt sukkien tekemiseen niin tein säärystimet.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.