lauantai 30. huhtikuuta 2022

Elix-huivi

 Elix-huivi on jo pidemmän aikaa ollut to do -listallani. Tänä vuonna päätin sen viimein neuloa. Laitoin sen jopa yhdeksi kohdaksi make nine-haasteeseen. Ja nyt se on neulottu.

Kontrastiväriksi valitsin jo vuosia sitten ostamani Hedgehog Fibresin sukkalangan värissä dragonfly. Se on mielestäni niin upean värinen, että en ole aiemmin raaskinut sitä käyttää. Mutta nyt sen käytin. Pääväriksi valitsin Sandnes Garnin Sundayta. Se ei ollut niin ihanaa lankaa. Jotenkin se lanka oli älyttömän sähköinen ja se koko ajan tarrasi kiinni johonkin. 

Huivin ohje oli yllätyksellinen. Odotin, että huivi olisi aloitettu tavalliseen tapaan kolmion pitkän sivun keskeltä. Mutta se aloitettiinkin vastakkaisesta päästä reunapitsistä. Ensin siis piti luoda hirveä määrä silmukoita. Pitsinkin kanssa takkusin hiukan aluksi, kun kaavion merkit olivat hiukan erilaiset kuin olin tottunut. Mutta kun vauhtiin pääsin, pitsin neulominen oli mukavaa, vaikka kavennuksia ja langankiertoja tehtiin myös nurjan puolen kerroksilla. 

Itse raitaosuus oli sitten aika leppoisaa neulottavaa. Hauskat aaltoilut raitoihin saatiin neulomalla eri mittaisia silmukoita valkoisissa raidoissa. Vähän tässä vaiheessa pelkäsin, että huivista tulee surkean pieni. Jos huivi olisi aloitettu pitkän sivun keskeltä, olisin varmasti neulonut huiviin ylimääräisiä mallikertoja saadakseni huiville lisää kokoa. Näin päin aloittaessa se ei kuitenkaan onnistunut. Onneksi pingotuksessa huivista tuli ihan OK kokoinen, vaikka vähän isomman olisin siitä halunnut. 

 

Kokoa lukuun ottamatta olen huiviin tyytyväinen. Pitsireunus on kaunis ja raitaosuuden kanssa huivi ei ole liian romanttinen. Eli kaunis kokonaisuus. Ja tuota ihanaa Hedgehog Fibres lankaakin jäi vielä reilusti yli, että voin tehdä siitä jotain muutakin. Kyllä kannatti tehdä tämä huivi vaikka välillä epäilytti, tuleeko tästä mitään.

Elix-huivi

Ohje: Elix by Kitman Figueroa
Lanka: Sandnes Garn Sunday valkoinen (1001) 66 g ja Hedgehog Fibres Sock väri dragonfly 30 g
Puikot: 4 mm pitsissä, 3.5 mm raidoissa
Koko: leveys 132 cm, korkeus 57 com
Linkki Ravelryn projektiin: Elix

4 kommenttia:

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.