maanantai 25. huhtikuuta 2022

Remix-sukat

 Nämä sukat valmistuivat jo reilu kuukausi sitten. En vain ole ehtinyt niistä tänne mitään kirjoittaa. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 

 
Helmikuussa, kun Novita julkaisi Fazer x Novita -sukkakilpailun, innostuin selailemaan Fazerin karkkeja ja miettimään inspiroisiko mikään niistä minua. Lopulta päädyin ihailemaan Remix-pussin kukkakuviota. Lopullinen ahaa-elämys tuli, kun puhuin kisasta siskolleni. Hän oli pian luonnostellut minulle mallin Remix-sukista. Pian oltiin jo Tokmannilla valitsemassa värejä (ja karkkipussia malliksi). Ihan täsmälleen oikeita värejä ei löytynyt, mutta emme antaneet sen haitata.

  

Aloitin sukat kärjestä, että saisin kaikki värit käytettyä helposti ilman, että tarvitsisi neuloa mallitilkkua ja sen perusteella laskea raitojen leveyksiä. Sukissa on jälkikäteen tehty kantapää ja siinäkin värinvaihtokohdassa samanlaista kuviota, kuin kärjessä. Toki raitojen leveyksiä piti siinä vaiheessa säätää, että kantapää tuli sopivaan kohtaan. Sukissa on 1 oikein, 1nurin -resori ja silmukat on päätelty italialaisella päättelyllä.

 Sukkien varressa on kaksi punaista raitaa peräkkäin samalla lailla kuin karkkipussin kuviossakin. Jännästi kuitenkin ne punaiset raidat näyttävät hiukan eri sävyisiltä, vaikka ihan samasta kerästä ne on neulottu.
 
 
 Olen erittäin tyytyväinen sukkiin, vaikka ne eivät tuossa kilpailussa pärjäisikään. Instagramissa olen törmännyt muutamaan muuhunkin vähän samalla idealla toteutettuun Remix-sukkaan. Muistakin karkeista inspiroituneita upeita sukkia on Instagramissa näkynyt, joten en ihmettele, jos nämä sukat eivät parhaimmistoon pääsekään. Kilpailun tuotoksista kootusta sukka-lehdestä tulee varmasti upea. Sitä odotellessa.

Remix-sukat

Ohje: Omasta päästä
Koko: n. 40
Lanka: Novita 7 veljestä noki (099) 54 g, yrtti (302) 13 g, lobelia (136) 11 g, syklaami (563) 17 g, joulu (549) 24 g ja appelsiini (278) 14 g.
Puikot: 3.5 mm
Tekoaika: 5.-14.3.2022
Linkki Ravelryn projektiin: Remix

8 kommenttia:

 1. Hienot sukat ja kivan värikkäät. Tuo italialainen päättely on kiva,kun on niin joustava. Olen sitä käyttänyt useammassa paikassa. Se on siisti. Kantapää on erityisen hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos Iso Gnu! Minäkin tykkään tuosta italialaisesta päättelystä. Se tekee mielestäni neuleista viimeistellyn näköisiä.

   Poista
 2. Nämä ovat hienot! Minullekin se on itselle se voitto kun on osallistunut vaikka ei mitään muuta tulisikaan. Odotan myös tuota lehteä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Lehteä odotellessa. Jännä nähdä mitä kaikkea siihen on valittu.

   Poista
 3. Nämä ovat kyllä itse iloisuus!

  VastaaPoista
 4. Iloiset ja pirteät sukat! Toivottavasti pääsevät lehteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hepsi! Enköhän voi paljastaa, että kyllä nämä pääsivät lehteen.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.