tiistai 19. heinäkuuta 2022

Water and Stone -takki

Olen näköjään innostunut neulomaan viime jouluna saamiani lankoja pois. Sain joululahjaksi kaksi kerää Novitan Woolly Wood lankaa. Keksin tuossa keväällä, että voisin neuloa niistä Veera Välimäen suunnitteleman Water and Stone -takin. Minun vain pitäisi ostaa kyseistä lankaa vähän lisää. Näin siis tein.

Water and Stone on ylhäältä alas neulottu raglanhihainen takki. Se aloitettiin niskan taakse tulevasta kauluksen osasta, jossa aloitettiin myös palmikkoa. Ohjeen mukaan palmikkoa olisi tullut vain takin toiseen etureunaan, mutta minä tein sitä molempiin. Kun niskakappale oli valmis poimittiin silmukat toisesta sivureunasta ja aloitettiin raglanlisäykset Samalla aloitettiin myös taakse tuleva palmikko. Myös siihen etukappaleeseen, jonka etureunaan ei ohjeen mukaan olisi tullut palmikkoa, olisi tehty yksi ekstra palmikko, mutta minä jätin sen pois.

Tein raglanlisäykset ensin ohjeen mukaan, erotin hihat ja neuloin vähän vartaloa ja toista hihaa. Sitten sovitin takkia ja totesin, että hihat on erotettu liian aikaisin. Purin siis kaiken hihojen erotukseen asti ja neuloin muutaman sentin mallineuleiden mukaan ennen kuin erotin hihat. Hihojen erotuksessa loin molempiin kainaloihin 10 silmukkaa. Ohjeen mukaan sinne ei luotu yhtään ja minusta tuntui, että takki vaati sitä. Ohjeen mukaiset hihat olisivat olleet aika kireät ja pieni väljyys vartalossakaan ei haittaa.

Vartalon vyötärömuotoilut neuloin ihan ohjeen mukaan, mutta hihakavennuksia tein enemmän kuin ohjeessa. Kaikki silmukat hihansuissa ja helmassa päättelin italialaisella päättelyllä, koska tykkään siitä miltä se näyttää.

Melkein koko takin sain neulottua niillä tätä takkia varten ostetuilla langoilla. Vain helmman resorin neuloin niillä joululahjaksi saamallani langalla. Kasteltuani takin huomasin, että helma on selkeästi erivärinen kuin muu takki. Onneksi se ei näytä kovin pahalta. Ja niitä joululahjalankoja jäi yli kerä vielä jäljelle. Mitähän minä niistä tekisin?

Water and Stone

Ohje: Water and Stone by Veera Välimäki
Koko: M
Lanka: Novita Woolly Wood värissä mustikkamaito (730) 572 g
Puikot: 3.5 mm
Tekoaika: 29.5.-10.7.2022
Linkki Ravelryn projektiin: Water and Stone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.