tiistai 14. maaliskuuta 2023

Giddy-pusero

Palataanpa taas viime vuoden neuleisiin. Anna Johanna huhuili lokakuussa testineulojia uudelle pitsikaarrokepuserolle Giddylle. Minä ihastuin puseroon heti ja vaikka oikeasti minun olisi pitänyt alkaa neuloa joululahjoja, huomasin olevani ilmoittautunut testineulojaksi. Lankaa puseroon etsin Oulun kädentaitomessuilta ja sieltä löytyikin sopiva lanka Nettilangan Lumoava Silkki II.

Giddyssä pitkä kierrettyä joustinta oleva kaulus, upea pitsiä ja nyppyjä sisältävä kaarroke, jonka pitsikuvio jatkuu hihan päällä. Helma on muotoiltu lyhennetyin kerroksin niin, että se on takaa pidempi kuin edestä. Kiva yksityiskohta on myös se, kuinka hihan pitsi jatkuu hiukan resorin puolelle, jossa se muuttuu resoriksi. Kuinka pitkälle resoriin pitsikuvio jatkuu, riippuu siitä millä mallineuleen kerroksella resorin aloittaa. Minulla pitsi ei kovin montaa kerrosta resorin puolelle jatku.

Nypyt aiheuttivat minulle hiukan neuloessa päävaivaa. Ne tuntuivat aluksi työntymään ikävästi nurjalle puolelle. Kaarrokkeen loppu puolella huomasin, että nyppy kannattaa jo tekovaiheessa asetella sopivaan asentoon niin se pysyi paremmin oikealla puolella.

Puseron kasteltuani puseron kaarroke venähti vähän turhan pitkäksi. Siitä seuraava suurin ongelma oli mielestäni, että hihoista tuli vähän turhan pitkät. Jouduin siis vielä purkamaan hihoista resorit ja noin 5cm sileää ja neulomaan resorit uusiksi. Omaan makuuni puseron kainalot roikkuvat nyt vähän liian alhaalla, mutta on tämä nyt silti ihan käyttökelpoinen.

En siis aivan 100-prosenttisen tyytyväinen tähän puseroon ole, mutta kyllä se silti on nätti. Tuo pitsi on niin kaunista ja aika näyttävääkin. Kyllä tämä varmasti kaikesta huolimatta käyttöön pääsee.

Giddy

Ohje: Giddy by Anna Johanna
Lanka: Nettilanka Lumoava Silkki II värissä vaalea purppura 314 g
Puikot: 4 mm ja resoreissa 3.5mm
Koko: M1
Tekoaika: 19.10.-18.11.2022
Linkki Ravelryn projektiin Testknit: Giddy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.