lauantai 9. syyskuuta 2023

Myrskykeiju-takki

Viime vuonna julkaistiin Nuppunen 5 kirja. Ihastuin heti siinä olleeseen Softshell-takkiin Myrskykeijuun. Uudelle takille oli tarvetta, joten tiesin, että takki olisi pakko toteuttaa. Taisi olla viime syksyn Kässämessut netissä tapahtumassa, kun Hento Stylellä oli tajouksessa kivan näköistä kukallista Softshelliä. Niinpä innostuin tilaamaan sitä Myrskykeijua varten. Koko syksyn etsiskelin sopivaa puuvillakangasta taskuihin ja hupun vuoreksi. Lopulta löysin kaunista vaaleanpunaista kangasta Katrin tilkkukauppasta. Muut tarvikkeet takkiin löytyi sopivasti paikallisesta Nappikikasta.

Kova toive olisi ollut saada takki käyttöön jo kevääksi, mutta niin se aika vain vilahti ja oli jo toukokuu, kun ehdin aloittaa takkia. Onneksi kesä on ollut aika lämmin, että takille ei kesän aikana ole ollut niin tarvetta, mutta syksyksi päätin takin ommella. Suurin haaste siinä oli löytää aikaa takin ompeluun. Itse takin ompelu sujui aika ongelmitta vaikka toki pari kertaa en ollut tyytyväinen ompelujälkeeni ja jouduin purkamaan. Onneksi ohjeet olivat hyvät, että muuten suuria ongelmia takin kanssa ei tullut.

En ole aikaisemmin ommellut softshelliä ja se olikin ihan mielenkiintoista päästä kokeilemaan. Neulana käytin suosituksen mukaista microtex-neulaa ja nuppineulat korvasin ensimmäistä kertaa ompeluklipsuilla. Ihastuin kyllä niiden käyttöön ja pidän niitä tietyissä paikoissa jopa kätevämpinä kuin nuppineuloja. Ne jäävät siis varmasti jatkossakin käyttöön. Softshellin ompelu ei onneksi osoittautunut hankalaksi vaan aika helposti sain siistiä jälkeä aikaan.

Olen valmiiseen takkiin tyytyväinen. Ainoa kohta mikä vähän häiritsee, on miten vetoketjun suojakaitale hiukan työntyy yläreunasta näkyviin. Paremmin en sitä kuitenkaan osannut tehdä, joten pakko on hyväksyä sellainen kauneusvirhe takissa. Koko kesän ompelin takkia aina joutessani ja takki valmistuikin sopivasti elokuun lopussa. Nyt saa syksy tulla.

Myrskykeiju

Ohje: Myrskykeiju Nuppunen 5 kirjasta, softshell versio
Koko: 40
Kankaat: Hento Style Lilyana softshell, ja kukkasia puuvillakangas
Tekniikka: ompeleminen
Kategoria: vaate
Tekoaika: 7.5.-21.8.2023

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.